StoryEditor
ShowbizZaljubav nije kasno

Tko je misteriozna, znatno mlađa crnka s kojom Šeks provodi romantične trenutke u svojoj vikendici?

Piše Snježana Dragojević Harapin/Gloria
16. lipnja 2021. - 08:54

Tri godine od gubitka supruge, političaru Vladimiru Šeks srce je opet ustreptalo: u vikendici u Petrčanima dane provodi s tajanstvenom - i znatno mlađom - crnkom, te najavljuje iznenađenje za jesen, piše Gloria.

Dok je u političkom životu bio poznat kao borac koji lavovski brani svoje stavove i uzvraća udarce, u vikendaškom naselju Punta Skala u Petrčanima kod Zadra političar Vladimir Šeks (78) na glasu je kao ljubazan i drag susjed, s kojim stanovnici tog mjesta rado čavrljaju.

image
JURE MISKOVIC/HANZA MEDIA

Doduše, nekadašnji predsjednik Hrvatskog sabora te aktivni član HDZ-a, u zadnje vrijeme baš i ne­­­ma puno vremena za svoje dugogodišnje susjede. Premda je dobre odnose sa sumještanima gradio još od 2006., kad je kupio i obnovio kuću od osamdesetak kvadrata s bazenom, vrijeme u Pe­­­trčanima radije provodi sa, kako su mještani zak­­ljučili, znatno mlađom gošćom.

Kuću koju od po­­­gleda s ceste štiti visoka i njegovana živica, Vla­­dimir Šeks i njegova pratilja napuštaju samo kad idu na plažu ili u šetnju. Tako je bilo i prošli vi­­kend, kad su, nježno se držeći za ruke i slamnatim šeširima zaštićeni od jakog sunca, krenuli u prijepodnevnu šetnju. Uz morski zrak i lagani povjetarac opušteno su razgovarali i uživali na suncu.

Vladimir Šeks odmah se javio na naš poziv, no nije želio otkriti tko je nova žena u njegovom životu. I to, pojasnio je ljubazno, samo zato jer to ona ne želi.

image
JURE MISKOVIC/HANZA MEDIA

No, ionako će se sve, dodao je, znati na jesen. Kakva nam to jesenska iznenađenja priprema iskusni šarmer, također nismo uspjeli saznati.

Iza Vladimira Šeksa dva su braka. S prvom su­­prugom, arhitektonskom tehničarkom Marijom, bio je 32 godine u braku. Kad su se razveli, djeca su im već bila odrasla – Domagoj, koji je tri godine kasnije pronađen mrtav u Indiji, tada je imao 22 godine, a Zrinka Šeks-Poštić, sutkinja u Osijeku, trideset.

Srce Vladimira Šeksa već je tada bila osvojila liječnica Anica Resler, s kojom se vjenčao 2003., u Blatu na Korčuli. Nažalost, druga supruga umrla mu je od teške bolesti u ožujku 2018., a Vladimir Šeks ostao je sam. Njegovi politički i javni istupi, zbog kojih su ga u javnosti neki voljeli, a neki mrzili, bili su posve suprotni od nježne i brižne strane koju je pokazivao u privatnom životu.

image
JURE MISKOVIC/HANZA MEDIA

Jak unatoč tragedijama

Primjerice, kad je bivša supruga Marija Šeks, od koje je već godinama bio razveden, na prijelazu preko pruge stradala u naletu vlaka, Šeks je odmah otkazao sve obaveze i zajedno s njihovom kćerkom Zrinkom bdio u KBC-u Osijek, sve dok im liječnici nisu rekli da je izvan životne opasnosti.

Drugoj supruzi Anici bio je, pak, najveća potpora tijekom oporavka nakon nekoliko teških operacija, a tijekom posljednjih dana uz njezin bolesnički krevet izmjenjivali su se on i njezin sin Karlo Resler. Nakon desetljeća burne političke i pravničke karijere te tragedija, uspona i padova koji su obilježili njegov privatni život, Vladimir Šeks našao je, čini se, novu mirnu luku koju neuspješno po­kušava sakriti od javnosti.

item - id = 1106133
related id = 0 -> 1105070
related id = 1 -> 1106276
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 05:28