StoryEditor
ShowbizDobro im ide

Svi su na prvu mislili da su bankrotirali: Meghan i Harry zatvaraju firmu u Velikoj Britaniji da bi se skroz makli od kraljevske obitelji

Piše Snježana Dragojević Harapin/JL
19. svibnja 2021. - 08:49

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa iščekivanje rođenja svog drugog djeteta provode zaposleniji no ikad. Osim finalizacije posebnog serijala kojeg on sprema s Oprah Winfrey, par je ugasio kompaniju koju su njegovali proteklih godina, piše Gloria.

Nakon što su 6. svibnja proslavili drugi rođendan sina Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora, princ Harry (36) i Meghan Markle (39) nastavili su sa svojim životom daleko od britanskog dvora. Tako su ovih dana prekinuli još jednu vezu s Velikom Britanijom - raspustili su svoju tvrtku Sussex Royal, sa sjedištem u Harryjevoj domovini.  

Naime, dokumenti objavljeni na stranici tvrtke House pokazuju da je par imenovao dobrovoljnog likvidatora da ukine tu njihovu dobrotvornu organizaciju, koju su prošle godine preimenovali u MWX.

Zahtjev za likvidaciju tvrtke podnijeli su još 4. svibnja, a dva tjedna kasnije imenovali su dobrovoljnog likvidatora. To zapravo znači da par nije bankrotirao - kako se špekuliralo - već samo zatvara svoju humanitarnu organizaciju. Proces bi, kako je najavljeno, trebao trajati do deset dana.

Zatvaranje tvrtke još je jedna potvrda njihove definitivne odluke da život nastave u SAD-u, u Kaliforniji, te da se barem neko vrijeme nemaju namjeru vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

image
Michele Spatari/AFP

Uskoro premijera serijala

Njihova odluka o ukidanju dobrotvorne organizacije objavljena je samo dan nakon što su Meghan i Harry viđeni kako blistaju u najavnom traileru za seriju o mentalnom zdravlju koju je vojvoda od Sussexa producirao sa slavnom Oprah Winfrey.

Projekt "The Me You Can’t See" je dokumentarni serijal u kojem se Oprah Winfrey i princ Harry pojavljuju kao moderatori. U serijalu je riječ o mentalnom zdravlju te kako se boriti kada je ono narušeno. O svemu tomu u serijalu vrlo otvoreno i iskreno o svojoj stigmi i iskustvima progovaraju brojne zvijezde, među kojima su i Lady Gaga, Glenn Close, NBA igrači DeMar DeRozan i Langston Galloway, chef Rashad Armstead itd. 

"The Me You Can’t See" u prvoj sezoni donosi pet epizoda, a premijera je 21. svibnja. U realizaciji cijelog projekta sudjelovala je i Harryjeva supruga, glumica Meghan Markle, dokazavši da zna kako unovčiti svoje i suprugovo ime. Iako su im, zbog odbijanja da žive po dvorskim pravilima, uskraćene mnoge pogodnosti, par nije ni klonuo ni bankrotirao već pokazuju da svoje izdašne troškove osiguranja i određenog stila života, mogu financirati sami.  

Stoga njihov potez o zatvaranju Zaklade Sussex Royal, osnovane 1. srpnja 2019., nakon što se par odvojio od zaklade koju su dijelili s princom Williamom i Kate Middleton, nikoga ne čudi. Kraljica Elizabeta nije im dozvolila korištenje riječi "Royal" u svom brendiranju pa je napuštanje tvrtke, kako bi postali financijski neovisni i živjeli u SAD-u, samo posljednji potez para koji je prošle godine odustao od kraljevskih dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2021 20:55