StoryEditor
Showbiznovo pojačanje

Surf-rockeri The Bambi Molesters nastupaju na 11. INmusic festivalu

11. travnja 2016. - 13:40
bambi_molesters2-280714

Sisački bend The Bambi Molesters nastupit će na 11. izdanju INmusic festivalu na zagrebačkom Jarunu, koji će se održati od 20. do 22. lipnja, objavili su u ponedjeljak organizatori festivala.

Instrumentalna Bambi četvorka brzo je postala prepoznatljiva domaćem, ali i inozemnom tržištu. Jedan su od glavnih predstavnika surf-rocka u svijetu, a mnogi će za njihovu glazbu reći da zvuči kao soundtrack za neki od Tarantinovih filmova.

Veliko inozemno priznanje dobivaju 1999. kad nastupaju kao predgrupa R.E.M.-u, a pridružili su im se i na europskoj turneji 2003. Iduće godine udružuju snage s Chrisom Eckmanom, predvodnikom benda Walkabouts, te nastupaju kao grupa pod imenom "The Strange".

Danas iza sebe imaju 20 godina stvaranja, šest albuma, dva DVD-a od kojih Backstage Pass vodi kroz njihovu turneju s R.E.M-om, a njihove pjesme uvrštene su i na brojne kompilacije. U ljeto 2010. album "As the Dark Wave Swells" našao se na čak 12. mjestu na listi najprodavanijih albuma na Amazonu u kategoriji rock 'n' roll glazbe.

Pažnju su privukli i svjetski poznatim časopisima "Q", "Uncut" i "Sunday Times", a pjesme im se vrte na svim američkim i britanskim radijima. Osim na radio postajama, može ih se čuti i na filmu. Osim Chaotice, pjesma "C Alpha E" može se čuti u američkom filmu "The Treat", a čak tri pjesme s prvog albuma "Dumb Loud Hollow Twang" korištene su u slovenskom filmu "Barabe".

Basistica Lada Furlan Zaborac, gitaristi Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović te bubnjar Hrvoje Zaborac zaslužni su za velika postignuća benda, a uz inozemni uspjeh, ističe se i sedam nagrada Porin - od kojih čak četiri za najbolju instrumentalnu izvedbu.

Nastup na jedanaestom izdanju INmusic festivala dosad su najavili Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, Shearwater, My Baby, FùGù Mango, Gustafi, Gretta, Chui i Žen.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 16:17