StoryEditor
Showbiz23. SVIBNJA na STADIONU U VUKOVARSKOJ ULICI

ST ROCK FEST: Let 3 i Majke kontra cajke

Piše PSD.
10. svibnja 2008. - 20:58
Nije nas bilo 12 godina i stvarno se veselimo ovom festivalu – kazao je Goran Bare, usput komentirajući kako za njihovu glazbu uvijek ima publike jer ipak nije sve otišlo u narodnjake

Konačno i Split dobiva svoj ST ROCK FEST. Na stadionu Rukometnog kluba “Split u Vukovarskoj ulici 23. svibnja sve zaljubljenike dobre glazbe očekuju legende hrvatske rock scene: LET 3 i Majke, kojima je ovo prvi koncert pred splitskom publikom nakon 12 godina te St!llness, mladi splitski bend nominiran za ovogodišnju diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji alternativni album godine. Publiku će na početku zagrijati St!llness, nakon čega na scenu dolaze Majke.

- Sviramo, stalno sviramo i u tome uživamo. Nije nas bilo 12 godina i stvarno se veselimo ovom festivalu. Najavljujem dobru atmosferu – kazao nam je kroz smješak Goran Bare, komentirajući usput kako za njihovu glazbu uvijek ima publike jer ipak nije sve otišlo u narodnjake. Splićanima će za kraj svoj osebujni repertoar predstaviti rock atrakcija LET 3.

- U Splitu smo kao doma, imamo vjernu publiku i rado se odazivamo nastupima. Iako sviramo svugdje po svijetu ovdje osjećamo posebnu vibru – objašnjava Zoran Prodanović Prlja, frontmen grupe LET 3.

- Vjerojatno je to kombinacije glazbe i svega onog scenskog što LET 3 čini LET-om 3. Nikad nismo bili klasičan bend i svaki je naš album u odnosu na ostatak scene u tom trenutku bio revolucionaran - kaže Prlja.

Ante Ljubičić, St!llnessov gitarist, kaže kako se grupa veseli nastupu na festivalu, nakon čega ih očekuje turneja po cijelom Jadranu. Za Porinovu nominaciju ističe kako bendu puno znači jer je to zapravo priznanje njihovu albumu.

- Iako smo nominirani za najbolji alternativni album, ne bih naš zvuk nazvao alternativnim. To je mješavina hip-hopa, reggea,drum & basea i hard corea. Uglavnom nešto novo na domaćoj glazbenoj sceni – tvrdi St!llnessov gitarist.

Organizatori kažu kako nema skraćivanja koncerta i kako će svaki bend odsvirati svoj uobičajeni repertoar, a nadaju se i da će festival prerasti u tradiciju.

Novi album krajem godine

Prošle godine vratili smo se na scenu i odsvirali niz koncerata, no čini mi se kako svi s nestrpljenjem očekuju i novi album - ističe Bare. Materijala nam ne nedostaje, no ne treba ništa siliti ni požurivati pa ćemo vjerojatno tek na jesen u studio.

 

#STROCKFEST#MAJKE#LET3#ST!ILLNESS

Izdvojeno

05. srpanj 2020 16:01