StoryEditor

Sredio Dragovićki, Fosilima i Rivi: Zoran Škugor otkrio kako je namještao Jugoviziju

Piše PSD.
1. travnja 2010. - 16:42

Točno je, bio sam kralj namještaljki. Sredio sam pobjedu Doris Dragović s pjesmom “Željo moja”, Novim fosilima sa skladbom “Ja sam za ples”, a sudjelovao sam i u pobjedi hita “Rock me baby” tada anonimne grupe Riva -potvrdio je za Jutarnji list  Zoran Škugor, otkrivajući da se namještanjem počeo baviti 1986. godine.

Svi su te 1986. godine mislili da na Eurosong putuje Neda Ukraden, prisjetio se, pa čak i Doris, pa je zamalo odustala nekoliko tjedana prije natjecanja.

- Posjeo sam je i rekao joj da ne izvodi jer će taj nastup mnogo toga promijeniti u njezinu životu. Poslušala me, a pojma nije imala da sam ja potplatio televizijske centre da glasaju za nju - ispričao je menadžer.

Škugor je isto napravio i naredne godine s Novim fosilima, te 1989. godine s grupom Riva. Tvrdi da je pobjede namještao potplaćujući članove žirija Jugovizije s u prosjeku tisuću tadašnjih njemačkih maraka ili tražeći od njih da mu "odrade" dug za usluge koje im je napravio.

Upitan je li namještao pobjede na Dori odgovorio je da za to nije imao interesa, a na pitanje bi li se Dora mogla namjestiti kazao je "sve se može kad se hoće".

Kako namjestiti Doru?

- No ovdje bi trebalo uložiti dvostruki trud i potplatiti barem dvije trećine žirija, a potom još organizirati i telefonsko glasanje.

Dakle, naći tridesetak ljudi, svakom dati po 200 - 300 kuna i reći im da glasaju. Kad se njihovi bodovi zbroje s bodovima publike, te s bodovima žirija vaš izvođač bi pobijedio - objasnio je Škugor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 08:08