StoryEditor
ShowbizNOĆ ZA PAMĆENJE

'Splite, popizdiii, oćemo sve ispočetka?': pogledajte kako je izgledao kraj Severinog koncerta, pjevala je i plakala; Uhvatili smo i raznježenog supruga Igora, publika je preoduševljena: Ovo nismo nikad doživjeli!

Piše Vinko Paić
17. studenog 2019. - 00:12

Ni jesenja kiša praćena jakim jugom nije zaustavila Splićane da dođu vidjeti Severinin glazbeni spektakl, kojim je večeras u Spaladium Areni, gdje je posljednji put nastupala prije šest godina, otvorila svoju aktualnu turneju The Magic Tour.

Zanima vas kako su se Splićanke dotjerale za Severinin koncert? Sudeći po reviji ispred Spaladium Arene opasno konkuriraju glavnoj zvijezdi: ovo će biti ženska noć, predosjećam...

Oboružana kišobranima, publika je strpljivo čekala ulazak u dvoranu, a oni koji do zadnjeg trenutka nisu uspjeli kupiti ulaznice, bili su primorani nabaviti ih kod preprodavača.

Da sjaj splitske pjevačice ne blijedi pokazuje i veliki interes novinarskih ekipa, među kojima smo uočili i kolege s jedne srpske komercijalne televizije.

Sve je njih unutar dvorane dočekala spektakularna pozornica u obliku dijamanta i raskošna rasvjeta sa 150 četvornih metara led ekrana.

Samim ulaskom već je bilo jasno kako je Severina i ovaj put postavila produkcijsku ljestvicu više, što je i dokazala već prvim izlaskom na stage.

Unatoč mnogim privatnim dramama kroz koje prolazi, od promjene menadžera pa do pravne bitke s bivšim partnerom Milanom Popovićem, vidno raspoložena, rasplesana i nimalo ne štedjevši glasnice, koncert je započela pjesmom "Otrove", a istog je trenutka s njom zapjevalo i 12 tisuća posjetitelja, koliko ih je večeras došlo u Arenu.

Na samom je početku Seve izvela i trik, pojavivši se prvo na pozornici u dugoj crnoj haljini i prekrivena velom, da bi samo nekoliko sekundi kasnije osvanula na sredini Arene, odakle se uz ovacije Splićana i primajući ih za ruku probila do glavnog stagea.

Skinula je haljinu ostavši u trikou i zapjevavši hit s novog albuma "Losha", nakon čega je uslijedio dobro poznati "Brad Pitt" koji je publiku doslovno bacio u trans.

"Dobra večer djevojke, dobra večer momci", pozdravila je pjevačica publiku prije nego što je počela pjevati "Generale". 

Iz publike su se čuli uzvici: "Seve, mi te volimo!".

"Nisam smišljala nikakav tekst. Samo želim reći da ovaj grad nosi najviše strasti i ljubavi. Pisali su mi: Razvali večeras, ali to mi nije važno! Samo vam želim dati ljubav u srcu", rekla je prije nego što je počela pjevati “Dalmatinku”.

21:20 - Nakon što je izvela “Uno momento” i “Tarapanu”, Severina je nakratko nestala.

Dok se na velikom displeju podigao crveni zastor kao u kazalištu uspjela se presvući i na pozornicu je uskoro izašla u dugoj crvenoj haljini.

S pjesmom “Kao” počeo je drugi dio koncerta.

Za vrijeme izvedbe “Virujen u te” potekle su joj suze, a istinu je čarobno bilo vidjeti Arenu obasjanu mobitelima u mraku.

Severinin suprug Igor pojavio se iz backstagea i zaljubljeno snimao svoju dragu mobitelom.

"Prijateljice" su pogodile "točno u sridu", video sve govori...


22:10 Nakon “Prijateljica” show se nastavio hitovima “Mrtav bez mene”, “Unaprijed gotovo”, “Fatamorgana” i “Hurem”.

U ovom trenutku izvodi “Ajde, ajde zlato moje”. Sve je praćeno raskošnom scenografijom i doima se kao da gledate natjecanje za pjesmu Eurovizije. 

Severina je nasmijala Splićane kad se požalila da je vruće i da će od zarade kupiti klimatizacijski uređaj za Spaladium Arenu.

Vatrogasci su odmah požurili podignuti vrata da uđe malo zraka.

22:12 Publika je na nogama. Uslijedila je “Paloma Nera”.

"Splite, poluuuudi, čekaj možda ne čujem dobro, moram se popeti visokoooo... Splite, poludiiii!" - zaziva Seve.

"Splite, popizdiiiii!" - ispravlja se.


Seve izvodi “Tvoja prva djevojka”, atmosfera je dovedena do samog usijanja.

22:42 - Pjeva “Moju štiklu”, publika i dalje u transu.

U publici komentiraju kako nikad nisu vidjeli ovakkvu produkciju kod nekog domaćeg izvođača.

Čuju se prvi taktovi “Djevojke sa sela”. Splićani pjevaju umjesto nje.

22:50 - "Ljubi vas u čela djevojka sa sela", završava Seve i nastavlja s "Ja samo pjevam”, za koju se pohvalila kako ju je sama napisala.


23:00 Severina se zahvalila Splitu i napustila pozornicu, a publika je doziva i viče: "Vrati se".

Vraća se na bis izvodeći “Gas, gas”. Dok izvodi pjesmu, na bini se pojavljuje šarena VW Buba, pokraj koje Seve izvodi pjesmu.


23: 06 - Pridružuju joj se plesači i šestogodišnji Ljuba Stanković. Za kraj i oproštaj s publikom Severina je ostavila hit “Italiana”.

#SEVERINA#SEVERINA U SPALADIUM ARENI

Izdvojeno

20. lipanj 2020 20:30