StoryEditor
ShowbizKOŠTALE GA OVISNOSTI

Snimljen kako tumara zapušten i u lošem raspoloženju: slavni glumac danas više ne sliči na sebe, borba s alkoholom i tabletama dovela ga je do neprepoznatljivosti

Piše I. P.
19. kolovoza 2019. - 17:58

Slavni američki glumac i komičar Matthew Perry danas slavi pedeseti rođendan. Glumac kojeg generacije pamte po britkim i sarkastičnim pošalicama u seriji koju su obožavale generacije mladih danas izgleda potpuno drugačije. Posljednjih dana snimljen je kako zapušten, umornog i tužnog lica tumara ulicama New Yorka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New pics! Matthew on a stroll in NYC on Thursday (25 July) #MatthewPerry

A post shared by Matthew Perry F.R.I.E.N.D.S (@matthew.perry.f.r.i.e.n.d.s) on

Javnosti je teško prihvatiti da se vrckasti Chandler pretvorio u umornog i neurednog srednjovječnog muškarca. Njegovom izgledu naštetile su i ovisnosti o tabletama i alkoholu s kojima se borio od rane mladosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Matthew in NYC yesterday #MatthewPerry

A post shared by Matthew Perry F.R.I.E.N.D.S (@matthew.perry.f.r.i.e.n.d.s) on

90-tih je serija Prijatelji bila apsolutni hit. Glumci koji su utjelovili slavnu njujoršku šestorku dobivali su brojne nagrade, a za svoj angažman bogato su i nagrađivani tako da su u jednom trenutku bili plaćeni milijun dolara po snimljenoj epizodi. Matthew je tada imao tek 25 godina, no, kasnije će priznati, već tada se borio s ovisnošću. Nije mu bilo lako prihvatiti ni slavu koju je dobio ulogom u popularnom sitcomu.

“Kada sam imao 15 godina, Michael J. Fox bio je jedan od najpopularnijih glumaca na svijetu... Živio sam tada u Kanadi, išao u deveti razred i bio sam ljubomoran na njegovu slavu. Nisam znao ništa o tome što sve predstavlja takav život, samo sam želio postati slavan. Ali slava nije onakva kakvom sam ju zamišljao. Imao sam osjećaj kao da su se svi moji snovi ostvarili, a u isto sam vrijeme shvatio da su to bili snovi šesnaestogodišnjaka, a ne odrasle osobe,” ispričao je Perry u intervjuu za BuzzFeed News 2015. godine.

Ispričao je medijima kasnije da se čak i ne sjeća snimanja nekih epizoda “Prijatelja”. Bio je slavan i bogat, no 1997. godine morao je priznati sam sebi da ima problem i otišao je prvi put na odvikavanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friends ended 15 years ago 😱♥️

A post shared by matthew perry (@mattylangfordperry) on

“Spasilo me što sam u jednom trenutku razbistrio glavu i shvatio da imam taj problem. Ako nastavim ovako živjeti, to neće biti nikakav život. Mislim da je ključno da sam se predao, shvatio da trebam pomoć i zatražio sam ju. Svima koji imaju isti problem, savjetujem da učine nešto po tom pitanju,” poručio je Matthew tijekom gostovanja kod Oprah Winfrey 2003. godine.

Nažalost, nakon izlaska s odvikavanja uslijedili su brojni zdravstveni problemi i glumac se vratio ovisnostima o alkoholu i tabletama. Bio je još nekoliko puta na odvikavanju, a liječio se i u klinici za mentalno zdravlje. Svoj dom u jednom je trenutku čak bio pretvorio u centar za muškarce ovisnike.

Usporedo s privatnim borbama, ni na poslovnom planu glumac nije imao previše sreće. Iako je glumio u nekoliko filmova i serija, nijedna od tih uloga nije dostigla slavu “Prijatelja”, serije po kojoj će ga publika uvijek pamtiti. 

#PRIJATELJI#MATTHEW PERRY#SLAVNI GLUMAC

Izdvojeno

05. srpanj 2020 02:49