StoryEditor
ShowbizLJUBITELJe KANCONE i istog spola UZNEMIRio giuseppe povia

Skandal na Sanremu: pjesma gay tematike uvrijedila ‘homiće’

Piše PSD.
7. siječnja 2009. - 21:57
Ako ti kao gay nisi sretan, to ne znači da nisu ni ostali. Ne igraj se tuđim životima! - poručuju Poviji talijanski homoseksualci

U vicu o Talijanima koji glasi: ako novorođenče zaplače - bit će pjevač, ako udari primalju nožicom - bit će nogometaš, a ako se, pak, samo nasmiješi - bit će “gay”, zlobnici bi lako našli poveznicu s aktualnim skandalom koji ovih dana potresa talijansku estradnu scenu.

Ususret festivalu Sanremo, koji počinje 17. veljače, javnost je unaprijed uznemirena pjesmom “homo” tematike Giuseppea Povije, naslova “Luca era gay” ili, u prijevodu, “Luca bijaše gay”.

Zanimljivo je, međutim, da zbog kontroverzne tematike “kuku i motiku” nije digla konzervativna, “strejterska” heteropopulacija, nego upravo ona istospolno orijentirana! Pojasnimo; u pjesmi o Luci pjevač Povia, koji sebe u intervjuima voli nazivati Robin Hoodom, ispričao je, kako kaže: “individualnu pričicu koja nije pravilo” o mladiću sklonom drugim dečkima, koji na posljetku otkriva svoje heterosklonosti.

“Izbjegavam svaku generalizaciju, a priča je istinita. Očekujem da će to publika prepoznati i cijeniti...”

Giuseppe Povia
Talijanski homoseksualci su ga, međutim, žestoko napali. Jedan bloger je tako napisao: “Ako ti kao gay nisi sretan, to ne znači da nisu ni ostali. Što uopće želiš pokazati tom pjesmom? Da je homoseksualnost bolest ili, možda, perverzija? Znaš li koliko ljudi ćeš sad ohrabriti da pokažu mržnju u komunikaciji s nama, jesi li mislio na to? Ako ti treba novaca, Povia, organizirat ćemo ti neku humanitarku...”, nije štedio streljivo povrijeđeni gay.

Povijin sunarodnjak “drugačijih” sklonosti također je priprijetio: “Ne igraj se tuđim životima!”

Iako je sam pjevač izrazio bojazan da će izgubiti dio fanova zbog najnovijeg uratka s albuma “Centravanti di mestiere”, publicitet će mu svakako dobro doći, kao i već pomalo izlizanom festivalu, koji stari sjaj pokušava povratiti upornim dovođenjem skupih inozemnih zvijezda i starleta u ulozi voditeljica, te pripuštanjem kontroverznih mladih glazbenika.

Ovogodišnje izdanje je, podsjetimo, 59. po redu, pa valja primijetiti da je već samo po sebi uspjeh - opstati tako dugo...

 

 

#SANREMO

Izdvojeno