StoryEditor
ShowbizGRIJESI IZ MLADOSTI

Saša Lošić otkrio kako se teško osramotio ispred hrvatske estradne dive na Splitskom festivalu, evo zbog kojeg joj se nevjerojatnog događaja ispričao

Piše M.K.
11. rujna 2018. - 12:28
losic4-101012

"Jako nam je bitan splitski koncert, jer nismo bili nekoliko desetljeća ovdje. Split je poput Sarajeva, Splićani osjete kad je nešto lažno. " - ustvrdio je Saša Lošić pred kamerama Nove TV, pred koje je stao ispred splitske Lučke kapetanije, najavljujući nadolazeći veliki koncert "Plavog orkestra" u Spaladium Areni.

U istoj je prigodi otkrio i sramotnu situaciju koju je priredio divi hrvatske scene, a koja se dogodila u backstageu Splitskog festivala, u vrijeme kad su sarajevski "Plavci" izdali svoj kultni prvi album "Soldatski bal".

Fotoreporteri su htjeli snimiti "Plavi orkestar" i veliku festivalsku zvijezdu Terezu Kesoviju zajedno, no sve je ispalo potpuno krivo i neprikladno.

"Ja sam tad bio klinac i umiro sam od treme što sam blizu tako velike zvijezde. U ruici sam držao plastičnu čašu s crnim vinom i kako smo se zagrlili, stisnuli, ja sam osjetio da je ta čaša pukla i gledao kako se ona velika crna mrlja razlijeva po njenom bijelom odijelu. Užasnut sam to gldeao i pobjego! I ovim putem joj se ispričavam."

O svojim je glazbenim počecima, koji su odmah postali zvjezdani, rekao:

"Ispočetka mi je sve to godilo i bio sam pretenciozan mladić, koji je nekad imitirao Bregovića, želio se duhom i iskustvom praviti pametniji nego što jesam...".

Otkrio je i kako su sva ona pisma obožavateljica, koje je poštar donosio u vrećama za krumpir na njegovu adresu, ostala zauvijek zaključana "u malom tavanu na vrhu njegovog nebodera u Sarajevu".

"To što je Split priredio spontano svom velikanu, to je zaista, i sad mi se suze skupljaju..." - riječi su kojima je komentirao oproštaj Splićana od Olivera Dragojevića.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 01:37