StoryEditor
ShowbizU NISKOM STARTU

EURO 2021. na nacionalnoj dalekovidnici ima zanimljive akvizicije: nova lica su studijski voditelji Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin

4. svibnja 2021. - 14:24
Glavnu riječ vodit će nogometaši, a kamo sreće da to opet budu - oni naši Ronald Goršić/CROPIXRonald Gorsic/Cropix

Za nešto više od mjesec dana počinje najveći sportski događaj u ovoj godini - Europsko nogometno prvenstvo - EURO 2021., za koji zaljubljenici u "balun", ali i oni koji to postanu kad su velike nogometne smotre u pitanju, jedva čekaju da krene.

Prvenstvo zbog pandemije "kasni" punu godinu dana, a zbog manjka događanja, kao i globalnog crnila, kojemu je malo tko umakao, ne treba sumnjati da će period prvenstva mnogima značiti veliki i toliko željeni odmak od sumorne svakodnevice. Taj period starta 11. lipnja i traje do 11. srpnja, a sve utakmice prenosit će Hrvatska radiotelevizija.

Kako su nam potvrdili s "nacionalne dalekovidnice", s njihove strane sve je spremno za praćenje ove manifestacije.

Pa, ako vas zanima s kojim ćete se sve TV licima družiti tijekom tog perioda, što vas, osim samih utakmica očekuje..., mi smo tu da vam to i otkrijemo.

Za početak dva zanimljiva lica; obojica su Riječani i bit će glavni studijski voditelji. Riječ je o Ivanu Dorianu Molnaru i Robertu Ferlinu.

Prvi je sportski novinar koji se afirmirao u nogometnom fahu, dok smo Ferlina do sada uglavnom navikli gledati u emisijama zabavnog formata poput "Dobro jutro, Hrvatska", "Boje turizma", "Studio 10"...

- Istina, do sada sam uglavnom sudjelovao u mozaičnim emisijama, ali odavno sam se inficirao nogometom. Za Radio Rijeku prenosim nogometne utakmice već dvadeset godina, a zanimljivo je što smo Ivan Dorian i ja jedno vrijeme zajedno i radili na Radio Rijeci. U ovom projektu ćemo se izmjenjivati; dan za danom. Osim toga, sudjelovao sam u nogometnim emisijama za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, potom i onima tijekom Europskog nogometnog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. Dakle, imam, što se tiče sportskih sadržaja i izvještavanja, "utakmica u nogama". Trema? Uvijek je ima, ali to je onaj pozitivno obojen naboj - govori nam Ferlin, s kojim smo se upustili i u kladioničarske vode.

- Očekujem finale, ali bio bih zadovoljan, eto, i s polufinalom, optimističan je on.

Vjere u našu izabranu vrstu ima i Molnar...

Hvataju se 'cake'

- To je zaista teško predvidjeti, ali vidjeli smo već da je u sportu i nogometu sve moguće. Hrvatsku čekaju zahtjevni protivnici, ali mislim da "vatreni" mogu do kraja. Pa neka i naša emisija za Euro, kao i Zabivaka do samog kraja prati našu reprezentaciju do velikog uspjeha - poručuje Molnar, koji se naveliko priprema za nadolazeće obaveze.

- Pripreme su počele već odavno, urednik projekta Stjepan Balog osmislio je sadržaje, gosti su dogovoreni i za sada sve ide prema planu. Izazovno je vrijeme, stvari se mijenjaju iz dana u dan, ali spremni smo na sve. Trema je itekako prisutna, budući da prvi put radim ovako veliki projekt. Imam 32 godine i ukazano mi je veliko povjerenje urednika. Znate i sami kakav je uspjeh imala emisija Zabivaka tijekom Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, koju je fenomenalno uređivao i vodio kolega Marko Šapit, od kojeg upijam sve što mogu kao spužva. Od iskusnih kolega kao što su on, Stjepan Balog, Viki Ivanović i drugi u redakciji "hvatam" sve "cake" i pripremam se. Veselim se radu s Robertom Ferlinom, koji je bio moj prvi mentor na Radio Rijeci kada sam počeo prije osam godina, uz pokojnog Korada Vujnovića, vrsnog radijskog komentatora nogometnih utakmica. Također sam razgovarao i s nekim urednicima koji su nekada bili na HRT-u i savjetovao se, budući da su radili velike projekte dok sam ja bio školarac. Gledao sam i slušao te ljude na televiziji, a sada imam priliku raditi tako veliku stvar, i da, gledam stare snimke, prisjećam se prošlih prvenstava i potpuno sam usredotočen na Europsko prvenstvo.

Istaknimo da će utakmice komentirati već uigrana ekipa: Marko Šapit, Viki Ivanović, Luka Petrinec, Robert Jelečević, Stjepan Balog, koji je ujedno i urednik cijelog projekta.

HRT će prenositi uživo sve utakmice, a svake večeri od 20 sati i 5 minuta kreće studijska emisija pod nazivom "Europeo", koja će gledateljima pokušati prenijeti sve nogometne događaja tog dana kroz reportaže, analize i javljanja uživo.

Svake večeri dva gosta

U studiju će svake večeri biti dvojica gostiju, nogometnih eksperata, pa će tako utakmice analizirati Robert Prosinečki, Tomislav Ivković, Anton Samovojska, Igor Cvitanović i Mario Carević, a naravno, tu je i nezaobilazna sudačka ekspertiza pod "naoštrenim" okom Marija Strahonje.

Utakmica hrvatske nogometne reprezentacije bit će praćene kao i do sada, u maksimalnom obimu.

- Komentatori utakmica "vatrenih" iz Velike Britanije i u kasnijoj fazi bit će Marko Šapit i Viki Ivanović. S reprezentacijom će biti dvije ekipe - U St. Andrewsu u hrvatskom kampu bit će Boris Jelavić, a zanimljive priče iz Škotske i Engleske donosit će nam ekspert reportaže Edin Mahmuljin. Te priče ne bi trebale biti samo nogometnog karaktera, a sve će ovisiti o restrikcijama u kretanjima vezanim za COVID-19, doznali smo s HRT-a.

A evo i crtica, dvije o visokim epidemiološkim mjerama; kompletna ekipa koja ide na put obavila je cijepljenje kao prvi korak. - Tijekom prvenstva bit će testirani više puta, a prema informacijama koje imamo, na prvenstvu neće biti klasičnih mix-zona gdje ćemo moći razgovarati s izbornikom i igračima jedan na jedan, već će dosta toga biti obavljeno virtualnim putem, kazuju na HRT-u.

Naravno, glavnu riječ vodit će nogometaši, a kamo sreće da to opet budu - oni naši. Titula svjetskog viceprvaka s pravom nam daje nadu da će Vatreni i ovoga puta dogurati daleko, no ono što je sigurno jest da ćemo ih 13. lipnja u 15 sati gledati u srazu s Englezima, i to na londonskom Wembleyju. U Glasgowu će nastupiti 18. lipnja u 18 sati, a suparnik im je Češka, a u istom gradu igrat će i sa Škotima, 22. lipnja, u 21 sat. A poslije... što bude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 14:57