ShowbizNa pozornici

Radila je u škveru, a danas je jedina Hrvatica koja upravlja dizalicom: 48-godišnja Kate iz Prugova nova je zvijezda glazbenog showa, mentor joj je Vuco

Piše L. L.
zvijezde-ep01-ljetni-hit-406

RTL-ov novi glazbeni show, "Zvijezde - ljetni hit", privukao je golem broj kandidata iz cijele Hrvatske, no samo najbolji od njih imat će priliku zapjevati na pozornici pred peteročlanim žirijem. 

Jedna od njih je i kandidatkinja koja je iz više razloga publici interesantna. 48-godišnja Kate Barada dolazi iz Prugova kraj Splita. Više od jednog desetljeća radila je kao čistačica u Škveru, a onda je odlučila završiti tečaj za dizaličara i tako postala jedina kvalificirana dizaličarka u Hrvatskoj.

Sudjelovala je u izgradnji nekih od prepoznatljivih splitskih građevina, poput centra Mall of Split ili Hotela Bačvice, a posebno je ponosna na komplimente koje dobiva od muških kolega. Zbog svoje profesije poznata je u cijelome splitskom kraju, a prati je i nadimak Katica Dizalica. Premda svoj posao ne bi mijenjala ni za što na svijetu, njezina velika ljubav je upravo glazba...

"Glavni motiv prijave u show mi je novo iskustvo, izazov. Želim da ljudi čuju kako je to kad jedna žena može pokazati svoj posao kroz pjesmu. To je moja velika želja, da zabavljam ljude s mikrofonom u ruci", priča Kate koja spretno upravlja dizalicom i na više od 50 metara visine.

Katica se već nekoliko godina pokušava probiti na hrvatskoj estradnoj sceni, a upravo ju je ta snažna želja potaknula i da se prijavi u "Zvijezde" te svima pokaže da baš ona zaslužuje dobiti vlastiti hit ovoga ljeta.

Često pjeva na vjenčanjima i po restoranima, a publici se predstavila i na nekoliko glazbenih festivala u Slavoniji, Dalmaciji, ali i susjednim zemljama, pjevajući vlastite pjesme. Prošle je godine izdala i svoj album prvijenac jednostavnog, ali i jedinstvenog naziva – "Kraljica".

Bliski suradnik, može se reći i mentor već joj je godinama Siniša Vuco.

#SINIšA VUCO#KATE DIZALICA#ZVIJEZDE LJETNI HIT