StoryEditor
ShowbizSplit je prvi

Pripreme za Severininu turneju u završnoj su fazi, a izdanje za koncerte je najčuvanija tajna: čovjek iza kostima koje će nositi Splićanka dobro je poznat u svijetu, pogledajte nekoliko 'remek-djela'

Piše L. L.
8. studenog 2019. - 18:30
severina21-121114

Pripreme za Severininu veliku regionalnu turneju "The Magic Tour" u završnoj su fazi.

"Bajka za cijelu obitelj i sve generacije", kako se reklamira koncert, započinje 16. studenog upravo u Splitu. U Spaladium Areni, koja će, sudeći po interesu, biti premala za sve one koji žele doživjeti najspektakularnije Severinino izdanje do sada, Splićanka će otpočeti turneju...

A u organizaciju nadolazećeg spektakla uključeno je stotinjak ljudi. Uz Sevu će na pozornici biti 16 plesača, 15 glazbenika i simfonijski orkestar, a ono o čemu se posebno priča je kostimografija. Angažmani dizajnera Metoda Črešnara i Petera Movrina, koji je ranije surađivao s velikim glazbenim imenima poput Björk, Lady Gage, Beyonce i Rihanne zasigurno će oduševiti splitsku publiku.

Modni dvojac još uvijek ne želi otkriti u kakvim će točno kreacijama Severina stupiti na pozornicu.

''Uz kostime koje će Severina nositi na turneji, slavimo čarobnu ljepotu žene i umjetnice. Riječ je o kontrastima materijala i tekstura, koje pod svjetlošću i određenim pokretima dobivaju nove dimenzije, koje odražavaju duh modernog vremena i najavljuju budućnost'', otkrivaju tek.

Svoju impresivnu dizajnersku karijeru Movrin je započeo na Naravoslovnotehniškom fakultetu u Ljubljani, gdje je završio i svoj prvi magisterij. Školovanje je zatim nastavio na prestižnom fakultetu Central Saint Martins u Londonu, baš kao i Črešnar, koji su, između ostalih, završili i i Alexander McQueen, Stella McCartney, John Galliano, Riccardo Tisci, Christopher Kane... O neospornom talentu dovoljno govori i to da je dva puta odabran među 40 najboljih mladih dizajnera na svijetu po izboru Lidewij Edelkoort, kao i to da je dva puta nagrađen za 'Elle best womenswear designer of the year'.

Odabran je i za 'Vogue talent suported by Franca Sozzani, Anna Wintour and Sara Maino', kao i 'HM fashion award' finalist. Njegove kreacije bile su izabrane za velike modne izložbe po svijetu, na kojima su izlagali i Jean Paul Gaultier, Prada, Maison Margiela, Gucci... Nakon revije na London Fashion Weeku, počeo je surađivati i sa Sarah Burton za Alexander McQueen, dok trenutno radi kao freelance designer za Burberry.

Radio je kostime i za trilogiju The Hunger Games: Mockingjay (3. dio), a njegovi radovi objavljeni su i na naslovnicama i-D, Dazed, LOVE, Tank, Vogue...

No, nakon što su osvojili svijet, vrijeme je da ih pobliže upozna i domaća publika. Njihova remek djela, u obliku Severininih kostima, moći ćemo vidjeti na nadolazećoj 'The Magic Tour' turneji - 16. studenog u Splitu, 23. studenog u Beogradu,  07. prosinca u Zagrebu te  21. prosinca u Ljubljani.

Ulaznice za koncerte u Splitu i Zagrebu su u prodaji putem sustava Eventim.hr, za koncert u Beogradu putem Tickets.rs, a za koncert u Ljubljani putem Eventim.si.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

#SEVERINA#SEVERINA TURNEJA#THE MAGIC TOUR#METOD ČREŠNAR#PETER MOVRIN

Izdvojeno

09. srpanj 2020 05:28