StoryEditor
ShowbizVelika bol

Prevezen u bolnicu zbog bolova u prsima: Weinstein je presudu dočekao u teškom stanju, ali zbog ove snimke mnogi sumnjaju u istinitost svega

Piše L.L.
25. veljače 2020. - 08:51
Timothy A. Clary/AFP

Harvey Weinstein prevezen je u Bellevue bolnicu na Manhattanu nakon što se požalio na teške bolove u prsima, javlja njegov glasnogovornik, a prenosi Variety.

Ranije je proglašen krivim za silovanje jedne žene i za počinjenje kaznenog seksualnog čina nad drugom ženom, no oslobođen je najtežih optužbi, onih za silovanje Miriam Haley i Jessice Mann. Bivšem hollywoodskom producentu stoga ne prijeti životni zatvor.

Za kaznena djela seksualnog uznemiravanja  i silovanja trećeg stupnja predviđena je zatvorska kazna od uvjetne do četiri godine zatvora, dok je za silovanje prvog stupnja predviđena kazna od najmanje pet godina. 

Miriam Haley svjedočila je da ju je Weinstein prisilio na oralni seks 2006. godine, a Jessica Mann svjedočila je da ju se silovao 2013. godine, no porota je po ovoj točki presudila u Harveyevu korist.

Nakon izricanja presude, prema odluci suca Jamesa Burkea, Weinstein je zadržan u pritvoru gdje će čekati izricanje konačne presude 11. ožujka. Američki mediji prenose danas kako je zbog zdravstvenih problema Weinstein zadržan u bolnici zbog bolova u prsima.

Weinsteinova odvjetnica Donna Rotunno predala je zahtjev da ga se oslobodi do izricanja presude, a kao razloge je navela oporavak od teške operacije leđa kojoj je filmski mogul nedavno podvrgnut, budući da mu trebaju i dnevne injekcije kako ne bi oslijepio. 

image
Johannes Eisele/AFP

Na sudu se, u skladu s tim, Weinstein pojavio s hodalicom, a razlog je ponovno velika bol u leđima. Fotografije ga uistinu prikazuju u teškom stanju.

Ipak, budući da je nakon presude osuđeni Weinstein išetao iz sudnice bez ikakve pomoći hodalice, mnogi dvoje o istinitosti njegovih bolesti, osnosno o težini stanja. O informacijama koje se tiču bolova u prsima, nitko se još nije oglasio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 23:04