StoryEditor
Showbizu 98. godini

Preminuo Carl Reiner, legenda holivudskih komedija i zvijezda filma ‘Oceanovih 11‘

Piše PSD
30. lipnja 2020. - 18:49
Gabriel Bouys/AFP

Glumac i redatelj Carl Reiner preminuo je u 98. godini života u svom domu u Hollywoodu.

Ljubitelji žanra komedije pamtit će ga po radu s Melom Brooksom te po režiji niza hit filmova, uključujući 'The Jerk' i 'The Man With Two Brains', dok će ga se mlađa publika sjećati po ulozi Saula Blooma u 'Oceanovih' 11, 12 i 13.

Njegov publicist izjavio je da je filmaš umro prirodnom smrću, okružen obitelji, piše Variety

Vijest je potvrdio i njegov sin Rob Reiner, također glumac, komičar i filmaš:

- Sinoć mi je otac preminuo. Dok ovo pišem srce me boli. On mi je bio svjetlo i vodilja, napisao je.

Carl Reiner rođen je 1922. godine. Bio je sin židovskih imigranata u SAD, a služio je u američkim zračnim snagama tijekom Drugog svjetskog rata. 

U showbiz je ušao emisijom 'Your Show of Shows'. Njegov redateljski debi bio je film 'Enter Laughing' (1967.), s autobiografskim elementima o židovskom dječaku koji se pokušao probiti u svijetu zabave.

U kasnijim desetljećima prošlog stoljeća, status legende komedije osigurala su mu brojna gostovanja u TV emisijama poput 'Frasier', 'King of the Hill', 'Show Larryja Sandersa' i 'Ally McBeal', dok se u posljednjim godinama filmske karijere proslavio ulogom Saul Bloom u filmovima 'Oceanovi' 11, 12, 13 te posudivši glas Carlu Reinorcerousu u 'Priči o igračkama' 4.

Do posljednjih godina života bio je veliki protivnik američkog predsjednika Donalda Trumpa te je bio aktivan i na društvenim mrežama gdje je često izražavao svoje neslaganje s Trumpovom administracijom.

#CARL REINER#LEGENDA KOMEDIJE#OCEANOVI 11, 12, 13#PREMINO U 98. GODINI

Izdvojeno

04. srpanj 2020 21:44