StoryEditor
ShowbizU INTIMI SOBE

Poslušajte kako dugokosi tenor osvaja kanconama iz svog splitskog tinela: Kažu mi da im uljepšavam dane, sve je nenamišteno, nema ‘peglanja‘...

22. travnja 2020. - 14:56
 /Na pozornici s Đanijem StipaničevimDenis Jerković/Hanza Media

Splitskom glazbeniku, tenoru Vladimiru Gariću, trenutačno su odgođene sve obveze i nastupi, u HNK-u Split i na koncertima “Četiri tenora”, čiji je član.

Međutim, zadnjih tjedana svojoj publici i prijateljima preko Facebooka priređuje male glazbene nastupe; uz akustičnu ili električnu gitaru izvodi skladbe raznih žanrova, a reakcije su izvrsne.

- Uglavnom sam kući, povremeno prošetam, gledam filmove, odem ocu po lijekove u ljekarnu. Nastojim čuvati sebe i druge.

Jednom ili dvaput tjedno snimim obradu neke pjesme koja mi se odavno sviđa, a za to ranije nisam imao vremena. Među njima ima talijanskih kancona i pop i rock balada.

Jako sam zadovoljan reakcijama slušatelja. Mnogi komentiraju kako im taj mali glazbeni prilog olakša i uljepša dan, pogotovo onima koji, unatoč situaciji s koronavirusom, moraju ići na posao, pa kada dođu kući opuste se uz novu skladbu – kaže Garić.

Glazbenik pojašnjava kako su ljudima njegove izvedbe simpatične zacijelo i zbog toga što su neobrađene i “nenamještene”:

– Jednostavno uzmem gitaru, uključim mobitel i snimim. Ništa ne ponavljam, ne dorađujem i ne “peglam”. Ovo je zasad jedini način na koji mogu održavati kontakt s publikom, a kako će se stvari dalje razvijati, teško je predvidjeti.

Uložiti u proizvodnju hrane

Mi “Četiri tenora” imali smo dogovorene koncerte za čitavu ovu godinu – nikada toliko – ali sumnjam da će velikih nastupa biti prije ljeta.

Osim glazbenog obrazovanja, Vladimir Garić ima i diplomu Ekonomskog fakulteta pa smo ga pitali što misli – u kakvoj je poziciji naša zemlja i čemu bismo se u skoroj budućnosti trebali posvetiti.

– Jasno je da se moramo što više posvetiti vlastitoj proizvodnji, a manje oslanjati na uvoz. Treba jačati zdravstveni sustav i pogotovo uložiti u proizvodnju vlastite hrane.

Nismo mi samo zemlja sporta i turizma. Imamo sjajnih stručnjaka iz raznih branši i vrhunskih znanstvenika – vidimo i iz primjera proučavanja koronavirusa.

Imamo i prirodnih resursa i kada bismo se odmah posvetili oživljavanju domaće proizvodnje, bili bismo u odličnoj poziciji, možda i boljoj od nekih razvijenijih zemalja – drži Vladimir Garić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 06:19