StoryEditor
Showbizsamo na televiziji

Porin zbog koronavirusa u sasvim novom izdanju: evo kako će izgledati ovogodišnja virtualna dodjela glazbenih nagrada

Piše M. G.
11. svibnja 2020. - 13:24

Prvi put u svojoj dugoj povijesti dodjela Porina realizirat će se isključivo kao televizijska emisija, koja će biti emitirana u petak 15. svibnja, u 20.05 na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskog radija.

Nastupi glazbenika, koji su uz proglašenje dobitnika nagrada uvijek bili najzanimljiviji dio večeri, neće izostati ni ovaj put, iako će se izvođači predstaviti u neobičnom izdanju.

Porin će se dodijeliti u 37 kategorija, a u 90 minuta programa gledatelji će uživati u izvedbama glazbenika koji su svoje glazbene brojeve za koje su nominirani, snimili na raznim lokacijama. Svi sudionici javljat će se iz svojih domova kako i priliči trenutnoj situaciji u zemlji, sukladno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite. Posebno priznanje - nagrada za životno djelo, ove godine pripada jedinstvenoj glazbenici Josipi Lisac, te dirigentu i skladatelju Tomislavu Uhliku.

Glazbenici koji će svojim kreativnim izvedbama uveličati ovogodišnju dodjelu Porina su: Amira Medunjanin, Antonela Doko, Chui, Damir Kedžo, Damir Urban, Joe Kaplowitz, J.R. August, Lu Jakelić, Luka Šulić, Mia Dimšić, Marko Tolja, Neno Belan, Opća opasnost, Petar Grašo, Porto Morto, Psihomodo pop i Vanna.

Pripreme za virtualnu dodjelu Porina su u punom jeku, a voditelji ovog posebnog izdanja dodjele nagrada su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, koji će se javljati uživo iz Studija 9 na HRT-u. Redatelj TV prijenosa je Tihomir Žarn, dok scenarij potpisuju Joško Lokas i Mislav Donaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 19:31