StoryEditor
ShowbizSLOW DOWN, GO GREEN

Pogledajte novu kolekciju ELFS-a: fokusirani su na promišljenu domaću proizvodnju i održivi pristup modi, stvarajući bezvremenske odjevne komade

Piše M.P:
20. listopada 2021. - 19:00

Jedan od najprepoznatljivijih modnih brendova na domaćoj i regionalnoj sceni, modni dvojac ELFS, predstavlja novu kolekciju za jesen/zimu 2021 pod nazivom “Slow down, go green“. Riječ je o kolekciji koja se fokusira na promišljenu domaću proizvodnju i održivi pristup modi, stvarajući bezvremenske odjevne komade.

image
Danijel Galić

Modna industrija jedan je od najvećih zagađivača na svijetu, ali pažljivim gospodarenjem, uporabom recikliranih materijala, recikliranjem i održivim pristupom modi, itekako je moguće biti odgovorno moderan. Upravo je to glavna poruka njihove najnovije kolekcije “Slow down, go green“, čije je naslovno lice Valentina Đurić, a koja je stala ispred objektiva Danijela Galića.

image
Danijel Galić

- Moda koju stvaramo je spora i dobro promišljena, ona je bezvremenska i kvalitetna, a svaka karika u lancu proizvodnje je i adekvatno plaćena za svoj posao. Pored etičkih vrijednosti i održivosti, za razliku od brze mode, koja je jeftina, brzo se troši, neadekvatno vrednuje proizvodne cikluse i iznimno zagađuje, kako u proizvodnji tako i kratkim vijekom uporabe, spora moda nešto je sasvim drugo.

image
Danijel Galić

Radi se o ideologiji koja za cilj ima u modu vratiti dobre tradicionalne vrijednosti kao što je poticanje lokalnih i ekoloških proizvođača te stvaranje mode od materijala koji su dugotrajni i mogu se reciklirati. Bitna je i održiva cijena proizvoda, kako za samog kupca, tako i cijena koju plaća okoliš. U konačnici, spora moda želi ljude maknuti od klasičnog konzumerizma te okrenuti kvaliteti koju prvenstveno promoviramo iznad svega, poručuje Aleksandar Šekuljica.

image
Danijel Galić

Dugovječnost, kvaliteta te socijalno odgovorno poslovanje filozofija je ELFS-a koja je utkana u njihov rad od samih početaka. Ovaj kreativni dvojac ponosan je na višegodišnju suradnju sa Socijalnom zadrugom Humana Nova, gdje se sav njihov tekstilni otpad pohranjuje, a potom i prerađuje. Ideja o stvaranju odjeće koja će se zaista nositi, koja je ljudima potrebna i koja će trajati sezonama vidljiva je u gotovo svim kolekcijama, ali i u ovoj.

image
Danijel Galić

Haljina Nancy je jedan od njihovih najdugovječnijih modela i ponovno je našla svoje mjesto i u ovoj modnoj priči, a novo ruho dobile su i njihove prepoznatljive trenirke, koje su i nakon 15 godina jednako tražene. Dvojac je posebnu pažnju posvetio i brojnim modnim detaljima koji će upotpuniti gotovo sve jesenske i zimske odjevne varijante, a dio kolekcije izrađen je i od recikliranih materijala.

item - id = 1136613
related id = 0 -> 1145929
related id = 1 -> 1136086
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 17:40