StoryEditor
ShowbizDesetak tisuća u Splitu

'Ne nasjedajmo na provokacije! Čestitam vam Dan pobjede': ovim je riječima Thompson završio koncert na Rivi; Vatromet je trajao punih pet minuta, pogledajte najbolje trenutke večeri

Piše Vinko Paić
5. kolovoza 2019. - 01:55
konačna

23:51 - "Dragi prijatelji, večeras se moram zahvalit braniteljima ovog grada i županije što smo ovdje došli uoči Oluje. Čestitam još jedan Dan pobjede, ovo je naš dan, veliki dan. Nemojmo nasjedati ni na kakave provokacije. Budimo zajedno kao što smo bili za Oluju!", rekao je Thompson nakon vatrometa i nastavio pjevati “Lijepa li si”. Vatromet je trajao pet minuta.

"Još jednom veliko hvala, doviđenja", pozdravio je razgaljenu publiku koja je oduševljeno klicala. Sa svih se strana pozornice prolomio pljesak, a Thompson i bend zagrlili su se i poklonili okupljenima.

23:46 - Veličanstvenim vatrometom sa gata svetog Nikole Thompsonov se koncert polako bliži kraju...

23:39 - Thompson nastupa u majici s natpisom "Oluja '95". Pjevač je nakon "Moj Ivane" - za sve s Kupresa - zapjevao i "Prijatelje". Uslijedila je "Lijepa li si".

"Dajte još ruke, dragi prijatelji, idemo zajedno", poziva Thompson ekipu.

23:17 - Atmosfera je trenutno dovedena do usijanja. Thompson pjeva “Geni kameni”, u prvom redovima publika maše zastavama, gore baklje...

23:02 - Nakon hita "Ljutu travu na ljutu ranu", Thompson je najavio još jednu staru, iz '93. Uz "Pukni puško" zapalile su se baklje, publika je popratila pjevača iz sveg glasa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pozdrav iz Splita!❤ #markoperkovicthompson#danpobjede#oluja95#hrvatska#domovinskirat

A post shared by MARKO PERKOVIĆ THOMPSON (@markoperkovicthompson_) on

22:55 - "Ima jedna stara pjesma koju nisam dugo svirao ali na nagovor jednog prijatelja iz Domovinskog rata zamolio me da otpjevam "Bili križ" za sve one koji su dali život za našu slobodu", rekao je Thompson prije nego što je otpjevao pjesmu za koju malo tko zna. 

22:50 - "Za našu domovinu, naše obitelji, okrenimo ruke prema našoj Majci, prema svetom Duji, mučenicima hrvatskim, Alojziju Stepincu. Zapjevajmo...", najavio je Thompson svoju sljedeću pjesmu "Neću izdat ja Boga nikada".

22:44 - Thompson je zapjevao "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova" i pozvao publiku da upale svjetla na mobitelima.

22:36 - Koncert se nastavio. "Nadam se da Bandić nije tu. Pozdrav tehničkoj službi", poručio je Thompson kad je struja došla. 

22:30 - Koncert su opet prekinule tehničke poteškoće. Publika sama pjeve Thompsonove pjesme, skandiraju "Zovi, samo zovi" i viču "Za dom, spremni". Nestalo je svjetla na bini, utihnula je glazba, čuju se samo uzvici razočarane publike.

22:23 - "Nestalo je struje na trenutak ali to nas neće zaustavit", poručio je Thompson publici i zapjevao pjesmu "Kralju Dmitre Zvonimire".

22:20 - Problemi s razglasom na trenutak su zaustavili koncert.

22:05 - Pravi je delirij nastao tek kad je Thompson zasvirao "Čavoglave". "Za dom", viknuo je, na što je desetak tisuća ljudi odvratilo "spremni!".

 

21:35 - Na scenu je stupio Thompson i zasvirao pred punom Rivom. Atmosfera je od samoga početka bila užarena, baklje pored pozrnice upalile su se čim je glazbenik sa svojom ekipom zasvirao prve taktove.

Ranije:

“Za dom spremni”, “Ponosan sam što sam Hrvat”... samo su neki od natpisa koje smo uočili večeras u publici na prepunoj splitskoj Rivi gdje je pjevač Marko Perković Thompson oko 21 sat i 35 otpočeo svoj koncert na oduševljenje Splićana i njihovih gostiju koji su zazivali njegovo ime netom prije nego je izašao na pozornicu. 

- Dobra večer i sve vas pozdravljam. Sutrašnji dan ćemo proslaviti jedan od najvećih trenutaka u hrvatskoj povijesti. Zahvaljujem se braniteljima grada Splita i cijeloj županiji. Je li Torcida došla? I njih pozdravljam. Vjerujem da je lijepa večer ispred nas. Idemo slaviti!, rekao je nakon što je otpjevao prvih par pjesama.

Program je počeo na Rivi oko 20:30 završetkom mimohoda vojnih postrojbi. Mladi splitski glumac Pere Eranović objašnjavao je stranim posjetiteljima povijest Oluje i pozvao ih da postanu na “rock heavy metal” koncertu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 20:35