StoryEditor
Showbizbrza prilagodba

Mladen Grdović je na ozbiljnom ‘detoxu‘: Već mjesec dana ne pijem ni kavu ni bevandu! Smršavio sam pet kila

18. travnja 2020. - 12:46
Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

- Prilagodio sam se brzo, čak mi je u početku i godilo malo odmora – rekao je poznati zadarski pjevač Mladen Grdović, kojeg je, poput mnogih njegovih kolega estradnjaka, koronavirus zatvorio u četiri zida.

Vjerojatno su se mnogi pitali kako je, gdje je i što radi u karanteni najpoznatiji dalmatinski “bećar” pa smo odlučili dati odgovore na ta pitanja.

- Ja sam stvarno odlično! Predvečer malo izađem, kad ima najmanje ljudi, i onda lagano, uz more, otrčim tri do četiri kilometra. Nekad sam mogao i više, ipak sam ja sportaš cijeli svoj život, ali eto, godine su tu, ne rade noge kao nekad. Ako nisam vani, onda sam na svom kućnom biciklu jer mi je, nažalost, traka za trčanje nešto zapela. Znate, smršavio sam pet kila! – ponosno nam otkriva Mladen, koji kad ne vježba, odlazi s Brankicom i njihovim psima u lagane šetnje.

- Nažalost, prije tri mjeseca izgubio sam svoju ljubimicu Zaru. Imala je 12 godina, ali vrlo je naglo otišla tako da me to jako pogodilo – priznaje Mladen i dodaje kako napokon provodi više vremena sa ženom i psima, a to ga smiruje.

U želji za još većim mirom, često po danu isključuje mobitel, upali ga tek navečer kad se javlja prijateljima.

- Jako mi nedostaje druženje s dragim ljudima, pisma i lipa spiza u nekoj konobi. Zovu me stalno prijatelji s raznih strana svijeta, pozivi stižu i iz daleke Australije i Amerike. Sve su to obožavatelji koje sam upoznao na turnejama i s kojima sam ostao u dobrim odnosima. Dragi su to ljudi, siromašni, bogati, doktori i nezaposleni, meni je svejedno, ja nikad nisam radio razliku. Ko voli pismu, meni je dobar! – kaže nam Mladen i dodaje kako su mu, nažalost, uostalom kao i drugim pjevačima, otkazani brojni koncerti.

- Bebek i ja smo trebali na veliku turneju po Kanadi sad u travnju, a i onu australsku sam morao odgodio za studeni. Snimio sam i novih šest pjesama, ali, eto, sad čekaju neka bolja vrimena da ih objavimo. Znate, sve ovo što se događa u svijetu nije šala i mislim da bi ljudi trebali ovaj virus shvatiti ozbiljno. Moramo slušati Stožer i nadati se da će ovo sve brzo proći da se što prije vratimo normalnom životu. Evo, ja ću odma, čim ovo prođe, negdi zapivati, da svi uživamo! – obećava Mladen i govori kako često sjedne za klavir i provede i po nekoliko sati skladajući. Kaže, ide sporo, ali ionako mu se nigdje ne žuri.

- Znate, ne želim pjevati o koroni i pisati neke šaljive pisme na taj račun. Svi me zovu i mole da nešto duhovito napišem, ali ja jednostavno neću. Situacija je ozbiljna i samo želim da sve prođe u najboljem redu i da smo svi na broju. Ne želim “izazivati vraga” – jasan je Mladen.

Inače, najveća zabava u Mladenovu životu trenutno su – čajevi. Da, dobro ste pročitali. Ovaj vječni veseljak već je mjesec dana na ozbiljnom “detoxu”: ne pije ni kavu ni bevandu! Eksperimentira s raznim čajevima i sa svojom Brankicom uživa u njihovu polaganom ispijanju na terasi.

- Imam ih milijun vrsta! Od koprive, stolisnika, planinski, preslice, đumbira... Ma nema koji nemam! Nekad davno, kad sam sedamdesetih godina trenirao veslanje s braćom Bajlo, često smo pravili i ispijali čajeve. Bila je to neka naša zen faza nakon treninga. Ovo me vratilo natrag u to vrime – nostalgično će Mladen, dodajući kako posljednjih mjesec dana puni baterije za nove koncerte.

Do tada, prisjeća se onih starih pa tako sa svim svojim virtualnim prijateljima na Facebooku dijeli objave nekih zaboravljenih dana.

- Želja mi je da se svi prisjetimo lipih starih vremena, prijatelja kojih možda više nema, mjesta di smo se družili i pivali, onako spontano, od srca. Prošao sam puno toga u životu, sa 17 godina snimio prvu ploču, objavio 460 pjesama do sada, vidio svita i stvarno mogu reći da vridi ona stara: “Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantazija...” – zaključio je Mladen. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 15:55