StoryEditor
Showbiz'Srpski izvođač za katolički Božić?!'

Matko Jelavić ispalio zbog nastupa popularnog pjevača: Srbi su iskoristili prazan prostor nakon masakra naše glazbe!

Piše PSD
5. prosinca 2017. - 10:59

Matko Jelavić prilično je vokalan kada je u pitanju iskazivanje stavova na društvenim mrežama. Kao jedan od omiljenih domaćih izvođača još iz doba procvata hravatske glazbe, devedesetih je žario i palio terasama i ljetnim fešticama, a današnja situacija nikako mu nije po volji.

Oštrom objavom na facebooku poručio je vladajućima što ne valja na današnjoj sceni i objasnio što dovodi do 'propasti' naše glazbe. Povod za 'divljanje' najava je nastupa Željka Joksimovića koji će "za katolički Božić" nastupiti u Labinu.

"Gradonačelnici hrvatskih gradova koriste glazbu za stjecanje političkih poena. Većina njih. Na taj način ubijaju našu glazbu do kraja. Srpska i bosanska glazba zauzimaju trenutačno cca. 90% hrvatskih zabava i koncerata. Taj postotak je do prije dvadesetak godina pripadao hrvatskoj glazbi. Ne čudim se da su Srbi iskoristili prazan prostor nakon masakra naše glazbe koji se provodi od 1993. Oni prema tom pitanju imaju puno ispravniji odnos od nas. Ali ipak, 90% nije suradnja nego okupacija. Ponavljam, Hrvatska je ubila hrvatsku glazbu. I nitko drugi! Ovo je prvi put da čujem da srpski izvođač pjeva za katolički Božić u hrvatskom gradu. Znači, idu na 100%! Uz pomoć lokalnih vlasti i moćnika! Nemam ništa protiv nastupa svih stranih izvođača kod nas. Glazba je ipak jezik svemira. Ali zadatak Hrvatske je oporaviti svoju, prvenstveno. Glazba je duša naroda i identitet. Krajnji je čas! "I zašto ne - Hristos se rodi!"

Iako su ga brojni podržali u komentarima, bilo je i onih kojima nije jasno o čemu to Matko priča i zašto se toliko pjeni.

"Pa šta fali? Severina i Rozga pjevaju i zarađuju po Srbiji sve u 16", komentirala je tako jedna pratiteljica.

#MATKO JELAVIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 03:19