StoryEditor
ShowbizLILLE NE OSTAJE DUŽNA

Lidija Bačić nastupila na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku pa u backstageu 'poklopila' kritičara koji je glasno prigovorio 'što cajka tu radi'!; Evo što mu je odgovorila na tu opasku...

Piše L.L.
18. kolovoza 2019. - 21:03

Večer novih skladbi ovogodišnjeg, 22. izdanja dalmatinske šansone u Šibeniku održala se sinoć (subota). Četiri tenora dobila su najveći broj glasova publike za skladbu "Brod bez imena", Branko Medak je sa svojom "Za koga si šila dotu" osvojio drugo mjesto dok su treće dijelili Stijepo Gleđ Markos s pjesmom "Moja prava ljubavi" te Branimir Bubica i klapa Sebenico sa svojom "Nisan zna".

Stručni žiri prvo je mjesto dodijelio splitskoj klapi Contra za pjesmu "Serenada Kalelargi", na drugom su se mjestu našli Elis Lovrić i klapa Brnistra za "Od kad te poznon", a treću nagradu dobila je grupa "Bang Bang" za svoju skladbu "Pismo".

Najboljim kantautorskim djelom proglašeno je "Lito umire" Nene Belana, najbolja debitantica je Božidarka Matija Čerina ("Odolijevam"). Olga Palinkaš ("Serenada kalelargi") dobila je nagradu za najbolji tekst, a  Duje Stanišić ("Vrata vičnosti") za pjesmu najbolju interpretaciju.

Nagrada za najbolji aranžman ("Vrijeme je") pripala je Olji DešićMarku Basaru i Miji Negovetić, a Nikolina Pejanović imala je najslušaniju skladbu s prošlogodišnjeg festivala

Ipak, osim navedenih pobjednika, pažnju je privukla i Lidija Bačić Lille. Naime, prema pisanju portala ŠibenikIN u backstageu se čuo komentar: "Ona je cajka, što radi na Šansoni", a nakon nastupa isti glazbeni znalac komentirao je "pa ona ima odličan glas i dobro izgleda".

- Ne bih rekla da sam cajka, malo mi je to uvredljivo. Nijedna moja pjesma nije cajka, ili su zabavne ili pjevačke. Ljudi često pjevače stavljaju u ladice, to je pokazatelj, ali drago mi je da ipak misli da dobro pjevam - kazala je Lille za ŠibenikIN.

Nakon nastupa, odmah je išla na gliser i na koncert. 

- Zadnji put sam tu bila prije 10 godina i drago mi je da sam se vratila. Uvijek se potrefi da imam koncert, ali uspjela sam iskombinirat. Otpjevala sam i idem odmah na gliser pa na Vir na koncert - kaže popularna pjevačica koja, očito, nije očekivala nagradu kad nije ostala do proglašenja, piše ŠibenikIN.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 12:12