StoryEditor
ShowbizJEDNA JEDINA

Krije privatni život, intimu ne da nikome i danas slavi 59. rođendan: Doris je uvijek dojmljiva, baš kao onog ljeta kad je snimila senzualni videospot

Piše PSD
16. travnja 2020. - 17:37
U spotu za pjesmu 'Hajde da se mazimo' iz 1983. godineScreenshot YouTube

Puno je medija zabilježilo da Doris Dragović danas puni 59. godina života.

Po mnogočemu dojmljivoj Splićanki te brojke su zaista samo brojke, u posljednjih par godina, naime, Doris je ostvarila neke od najljepših i najposebnijih koncerata u svojoj karijeri i nedvojbeno shvatila koliko ju publika još uvijek želi.

image
Darko Tomaš/Hanza Media

Sjećamo se intervjua od prije desetak godina u kojemu je skladatelj Zrinko Tutić, Dorisin dugogodišnji skladatelj i suradnik ustvrdio da ona više ne nastupa, jer naprosto - nema gdje.

"Nema žena gdje pjevati, ne želi pjevati na seoskoj priredbi! Ja to razumijem, imaš 50 godina, i kažeš sebi, neću pjevati na primitivnim mjestima. Na kraju, nema gdje pjevati, nema takvih mjesta!" - ustvrdio je.

A Doris je od onda naovamo pjevala na najrenomiranijim pozornicama koje ima Hrvatska, od Lisinskog i zagrebačke Arene, do ove splitske. I pjevat će na radost publike nadamo se i dalje.

image
U zagrebačkom Lisinskom
Srđan Vrančić/Hanza Media

Premda je za publiku prava zvijezda, Doris je uvijek naglašavala kako živi normalno i skromno, premda je svoju intimu i osobni život uvijek znala dobro skriti od znatiželjne javnosti.

"To su intima i privatnost, a nikako izloženost bilo kome, a ponajmanje medijima. Pametnome dosta", ustvrdila je.

Tako nije htjela odgovoriti ni na pitanje pridruži li se suprugu Mariju u plivačkim turama, kojima se on ponovno posvetio nakon pretrpljenog srčanog udara.

"Što se tiče mene i mora, da vam ne bih rekla!" - odgovorila je novinarima kao iz topa.

image
Paun Paunović/Hanza Media

A Dorisino ime je neraskidivo vezano uz more. I istoimeni bend, u kojemu je započela svoju sjajnu karijeru, i videospot snimljen na splitskom Kašteletu, koji je davno ušao u anale videospotova iz 80-ih.

 

Nedavno upitana je li ženama u glazbi teže nego muškarcima i zbog čega, našla je vrlo prozaične razloge:

"Zbog: tri sata frizure, dva sata make upa, dana organiziranja garderobe, svaki put različite… Sad oni: brijanje pet minuta prije koncerta, frizura ručnikom, garderoba uglavnom isto odijelo, a različite hlače svaki drugi koncert. Cipele udobne. Uvijek iste. Mogu i tenisice. Šalu na stranu, puno im je ležernije...".

Nezaboravna je i Dorisina izvedba pjesme "Željo moja" na Eurosongu 1986. godine, na kojemu je osvojila 11. mjesto, ali je riječ o pjesmi koja je bila toliki megahit da gotovo imamo dojam da je splitska pjevačica pobijedila.

Nastup na Eurosongu ponovila je i pod hrvatskom zastavom, s Huljićevom "Marijom Magdalenom" osvojila je respektabilno 4. mjesto.

Pjesma je doživjela veliki udarac kada je norveška delegacija, na čelu s njihovim šefom Jonom Olom Sandom, "Mariju Magdalenu" prijavila zbog nasnimljenih muških vokala na matrici.

Iako su autor pjesme Tonči Huljić i šefica delegacije Ksenija Urličić tvrdili da se radi samo o sampleovima glasova, EBU nije prihvatio argument, pa su Hrvatskoj oduzeli 33 posto bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 05:09