StoryEditor
ShowbizPLAN ZA VIKEND

Kaštela imaju Slow Music Festival i super razlog da dođete na plažu Torac: večeras vas čeka ‘La La Land‘, sutra Tarantino, a u subotu romantična i sjajna Ana Opačak

Piše M.P.
10. lipnja 2021. - 09:05
Ana Opačak će u subotu, 12. lipnja, na plaži u Kaštel Kambelovcu pjevati pjesme iz filmovaSandra Šimunović/Cropix

U sklopu Kreativnog proljeća u Kaštelima se održava Slow Film Festival, koji starta večeras na plaži Torac (Bilajka) u Kaštel Gomilici.

-U glazbenom tjednu ove smo godine priredili spoj glazbenog i filmskog programa. Želja nam je povećati ponudu filmske i glazbene umjetnosti te ponuditi i približiti nove lokacije za uživanje u kaštelanskim večerima.

Film i glazba sa pogledom na Kaštilac, Marinu Kaštela i Kaštelanski zaljev svakako će osigurati nesvakidašnji i nezaboravan doživljaj - komentira zadovoljno Srećko Radnić te dodaje kako će ove godine, uz suradnju Udruge ST polis, započeti novu priču Kaštelanskog zaljeva.

- Nadamo se kako u narednim godinama neće nedostajati radionica, tribina ali ni domaće eno gastro ponude - kazao je.

Slow Film Festival se otvara večeras u 20.30 sati Oscarom ovjenčanim filmom "La La Land“ Damiena Chazellea. U petak, 11. lipnja, u isti sat, na rasporedu je projekcija filma "Mrska osmorka“ Quentina Tarantina.

image
'La La Land': Emma Stone i Ryan Gosling
AFP


Subota, 12. lipnja, rezervirana je za večer filmske glazbe koju će, s početkom u 21 sat, izvoditi Ana Opačak i Jurica Karuza.

Jedan od organizatora programa, Goran Čače, inače predstojnik Odsjeka za film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pojasnio je ideju:

- Pošto je tema glazba, shodno s tim je bio i odabir filmova. Radi se o izboru nominiranih nagrađivanih naslova u glazbenoj kategoriji.

Ove godine idemo s dva filmska naslova; La la land i Mrska osmorka. Cilj ove manifestacije je putem filmova i popratnog sadržaja glazbu i film približiti široj publici....

image
Ana Opačak 
Sandra Šimunović/Cropix
item - id = 1104747
related id = 0 -> 1129817
related id = 1 -> 1097455
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 22:52