StoryEditor
Showbizu večernjem izlasku

Jeste li zaboravili na Kseniju Urličić? 'Čelična lady' HRT-a malo se promijenila i još uvijek njeguje onu svoju legendarnu frizuru

Piše M.Dr.
20. listopada 2019. - 14:55

Umirovljenu televizijsku legendu, nekadašnju glavnu urednicu Zabavnog programa HTV-a koju su nazivali, i još uvijek zovu 'Čelična lady' HTV-a nemamo priliku često vidjeti u javnosti, osim kad je riječ o obljetnicama HRT-a ili sličnim događajima.

No u subotu navečer legendarna Ksenija Urličić, koja je inače već 19 godina u mirovini, primjećena je na premijeri predstave Antigona.

Dugo je nismo vidjeli, ali sudeći prema najnovijim fotografijama izgleda odlično i svježe i još uvijek njeguje onu svoju legendarnu frizuru.

Danas je Ksenija ponosna baka i prabaka s kojima se rado druži, a i njezin društveni život je, kako vidimo, aktivan. Kako je i sama već nebrojeno puta otkrila obožava svoj vrt, ružičnjak i voćnjak i danas živi smirenim i sretnim životom.

U ono doba, dok je još radila na HRT-u, često je u intervjuima naglašavala kako je u njeno vrijeme došlo do procvata Zabavno-glazbenoga programa HTV-a.

Prvi glamurozni spektakli, humorističke serije, uspješne licencije, kulinarski dvoboji. Ona je uvela i talk-showove i 'Doru'.

I njezina 'Sedma noć' ostala je sinonim zabave. Urličić je inače na HRT došla 1966. kao najavljivačica.

Često je znala biti i naporna i neugodna, znala je vikati i izbacivati ljude sa seta. Diplomacija joj nikada nije bila jača strana, sama je bezbroj puta rekla, a u njeno vrijeme na HRT je došla Vlatka Pokos.

Premijera se inače, da se sada vratimo na 'Antigonu' trebala održati prije mjesec dana, no kako se glumac Mislav Čavajda koji u predstavi igra, ozlijedio u prometnoj nesreći, morala je biti odgođena.

Na premijeri su viđeni i ravnatelj drame HNK Ivica Buljan, dekan Fakulteta političkih znanosti Zoran Kurelić, bivši diplomat Budimir Lončar, galeristica Mirna Reiser, redatelj Robert Waltl, glumice Tesa Litvan i Vanja Matujec, pjevač Neven Paleček Papageno, odvjetnik Čedo Prodanović, novinar i diplomat Dobroslav Silobrčić te brojni drugi.

 

#KSENIJA URLIČIĆ

Izdvojeno

07. srpanj 2020 08:36