StoryEditor
ShowbizDubrovkinja je najljepša

Evo što nam je Ora Antonia, u Dubrovniku svima poznata kao Ore, rekla o pobjedi na izboru za Miss Universe, o svojim planovima, studiju, povratku u Grad...

Piše Lorita Vierda
17. srpnja 2021. - 15:40

Dvadesetgodišnja Dubrovkinja Ora Antonia Ivanišević nova je Miss Universe Hrvatske!

Predstavljat će nas na skorom svjetskom izboru ljepote s tradicijom dugom 69 godina, a ovoj ljepotici iza koje se krije svestrana sportašica i umjetnica titula je došla kao divno iznenađenje (iako se nama ne čini kao da je imala konkurenciju, pripišimo to lokalpatriotizmu) koje itekako namjerava proslaviti, pa i nekoliko puta.

image
Dubrovkinja Ora Antonia Ivanišević osvojila je titulu Miss Universe Hrvatske
Zvonimir Ferina

Kao pripadnica nove, mlade generacije, Ora ili kako je u Gradu svi zovu, Ore, aktivna je u podizanju svijesti kod žena, bilo da se radi o njihovim pravima, mogućnostima, budućnosti ili vlastitom tijelu, što smatra danas izuzetno važnom temom kako u nas tako i u svijetu.

I kao pripadnica te generacije aktivna je u svim životnim područjima, još uvijek nije sigurna kamo će je ta budućnost odvesti, slijedi sve smjerove i kaže, kao ambasadorica za sve one žene koje nisu nikada imale dovoljno poštovanja prema sebi, svojem obrazovanju i svojem tijelu i koje je strah sprječavao da budu više nego što misle da je moguće.

Volontira i u domu Udruge Down, a žiri je osvojila ne samo ljepotom nego i snažnom i pozitivnom osobnošću, jasnim ciljevima i stavovima, danas tako rijetko viđenima među djevojkama njezine generacije.

image
Zvonimir Ferina

Odbojkašica, slikarica, vizažistica i stilistica kose koja voli pisati romane i pjesme i studira menadžment u turizmu sa željom da u životu ostane posvećena umjetnosti, Ora nam je ispričala prve dojmove s natjecanja.

Prije svega čestitamo na tituli i ono standardno pitanje na koje nema baš jasnog odgovora - kako se osjećaš nakon izbora, jesi li očekivala pobjedu?

- Hvala Vam puno! Osjećam se jako ponosno i uzbuđeno, još uvijek mislim da sanjam. Nadala sam se pobjedi kao i svaka finalistica, u trenutku kada su prozvali moje ime nisam mogla sakriti emocije.

Kako je reagirala tvoja obitelj, hoćete li proslaviti i kako?

- Moja obitelj mi je kroz ovo natjecanje bila najbolja i najveća podrška, bez njih ne bih imala hrabrosti izaći na pozornicu i jedva čekam doći u Dubrovnik proslaviti s njima.

image
Nakon pobjede
Željko Puhovski/Cropix

Odakle želja za prijavom na izbor ljepote poput Miss Universe?

- Izbor Miss Universe je jedno od najprestižnijih natjecanja u Hrvatskoj i mislim da kao takvo otvara mnoga vrata novim mogućnostima. Na ovo natjecanje sam se prijavila iz želje za novim iskustvom.

Slijedi ti svjetski izbor. Što očekuješ, čemu se nadaš, veseliš li se svemu?

- Da, čeka me svjetski izbor Miss Universe koji će se održati krajem godine. Čekaju me i mnogobrojne pripreme, koje uključuju vježbe hodanja, tjelovježbu i praćenje svjetskih tema. Jako sam uzbuđena i iskreno se veselim predstavljati moju Hrvatsku na svjetskoj pozornici.

Koji su ti planovi za budućnost nevezano za izbor?

- Nakon što predam krunu budućoj missici, svakako imam u planu završiti započeti studij. I ova iskustva koja ću steći u ovoj godini želim implementirati u ostvarivanje najbolje budućnosti koju ću si sagraditi.

image
Jedan od izlazaka na pistu
Željko Puhovski/Cropix

Imaš li neke želje koje bi voljela ostvariti kroz ovaj izbor koji je ispred tebe?

- Imam puno želja i planova. Htjela bih biti jako aktivna i malo probuditi svijest o važnosti titule koju sam osvojila.

Želim pokazati ljudima da sam osvojila ovo natjecanje ne samo ljepotom, nego i pameću. Prvi planovi su mi doći u moj Dubrovnik i posjetiti što više ustanova i organizacija.

Što ti kažu prijatelji, očekuju li proslavu?

- Prijatelji me nestrpljivo čekaju u Dubrovniku od trenutka kada sam dobila krunu. Mobitel mi je pun prekrasnih poruka i želja da i ne stignem odgovoriti na sve.

Ovim putem bih se htjela iskreno zahvaliti svima koji su vjerovali u mene i bili tu za mene dok sam se pripremala sa ovo natjecanje, Dubrovniče, dolazim!

item - id = 1113415
related id = 0 -> 1146204
related id = 1 -> 1134061
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2021 19:14