StoryEditor
ShowbizDuhovni naputci

Danijela se 'ogolila' u Solinu, crticama iz života punog uspona i padova zaintrigirala je brojne okupljene: evo što je Splićanka poručila onima koji su je došli vidjeti u novoj ulozi

Piše Jerko Župa
22. studenog 2019. - 18:46
IMG-20191122-WA0006

U četvrtak 21. studenoga u Teatrinu Gradske knjižnice u Solinu održala se „Večer s autorom“. Ovom prigodom predstavljena je druga knjiga naše poznate glazbene umjetnice, a odnedavno i spisateljice Danijele Martinović.

Nakon prve knjige "Šalabahter Života", predstavljena je nova pod nazivom "Šalabahter Života – neopisivo". Knjigu su predstavili vlasnik izdavačke kuće Media Bar, Neven Kepeski, zatim Danijelin prijatelj iz djetinjstva, novinar Slobodne Dalmacije Saša Ljubičić, a nekoliko pjesama pročitala je i sama autorica.

U prvoj knjizi Danijela ogoljuje svoj život i svoju nutrinu s puno šarma i duhovitosti tako da i životne boli koje svi imamo, pa i ona, postaju gotovo neprimjetne. Knjige su pune vrckavih dosjetki, ali i oštroumnih uvida u slobodu i ljubav za kojima teži svako ljudsko biće na ovom svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Martinović (@danijelamartinovicofficial) on

Crtice tog gorko-slatkog života, punog uspona i padova, ljubavi i čežnje, suza i smijeha, otkrivaju Danijelu kao fajtericu, ona vjeruje i ne odustaje. Njezine poruke su jasne: budite svoji, slušajte srce, mislite svojom glavom... I sve će na kraju biti dobro.

Druga, novopredstavljena, knjiga "Šalabahter Života – neopisivo", pokazuje da poetski projekt prve knjige nije bio tek samo jedan izlet. U novoj knjizi neobične poezije, intimnih uvida, parabola i duhovnih naputaka za život, autorica šalje poruku kojom ukazuje na sve boje i zvukove života, tamne i svijetle tonove, a čitatelju ostavlja da gleda i osluškuje. Onaj koji ih umije prepoznati u sebi i oko sebe ne treba opisivati - neopisivo.

 

A Danijela je na kraju poželjela samo jedno: "Želim da mi se ljudi raduju, a ne da mi se dive!"

Petar Grašo o svakodnevici s Danijelom: Kad zalupimo vrata u 20 sati , pričamo o normalnim stvarima, planiramo, svađamo se! Ne lete tanjuri, nema fizike ali ima kemije...

#DANIJELA MARTINOVIĆ#ŠALABAHTER ŽIVOTA

Izdvojeno

08. srpanj 2020 16:37