StoryEditor
ShowbizSUSRET KOJI SE PAMTI

Danijela Buzurović prva je srpska voditeljica kojoj je Oliver dao intervju. ‘Nije znao da sam iz Beograda, a kad sam mu to rekla zapjevao mi je‘

Piše Vinko Paić
5. studenog 2020. - 23:02
Danijela BuzurovićAleksandar Krstović

Sjećate li se pjesme "Danijela" koju je Oliver Dragojević otpjevao davne 1979.? Napisao ju je Zdenko Runjić, a objavljena je iste godine na Oliverovu albumu "Vjeruj u ljubav". Mnoge su Danijele zahvaljujući upravo ovoj pjesmi koju i ne čujemo toliko često na radiju dobile ime.

Među njima je urednica i voditeljica "Exkluziva" na srpskoj Prvoj televiziji, Danijela Buzurović, koja slovi za jednu od najljepših voditeljica u Srbiji. Ova je Beograđanka danas gostovala na Naxi radiju u emisiji "Mojih 50" Dejana Avramovića u kojoj se prisjetila jednog svog susreta s Oliverom. Osim što je bila prva novinarka iz Srbije kojoj je pjevač 2011. godine dao intervju, toliko je ostao oduševljen njome, da joj je i zapjevao "Danijelu" na uho.

image
Oliver Dragojević i Zdenko Runjić 
Paun Paunović/Cropix

- Olivera obožavam i svaka njegova pjesma meni je super. Znaš da mi je jednom prilikom na uho pjevao "Danijelu"?, kazala je voditeljica.

- To se dogodilo u Skopju gdje sam pratila njegov koncert. Otišla sam s Vladom Georgijevim koji je bio gost. Bila sam tada prvi novinar iz Srbije kojem je Oliver dao intervju, prije toga je rekao da za naše medije neće ništa govoriti. U tom trenutku dok mi je davao izjavu, moram priznati, nije znao da sam iz Beograda, ali izjavu sam dobila.

image
Danijela je urednica i voditeljica 'Exkluziva' na srpskoj Prvoj televiziji
Aleksandar Krstović

Lijepo sam mu se predstavila, rekla sam mu: Ja sam Danijela Jankov (tada sam se tako prezivala), s Prve televizije. Sutra rano ujutro srela sam ga na aerodromu. On mi je prišao i rekao: "Ja se ispričavam, jeste li vi iz Beograda?" Kad sam mu rekla da jesam odgovorio je: "To sam i pretpostavio". Znala sam o čemu se radi, progutala sam knedlu i pitala ga: "Zašto, Olivere, imate taj stav?"

On je rekao: "Nije u pitanju nikakva mržnja ni animozitet nego što sam jednom dao svoju riječ, a ja svoju riječ ne želim pogaziti." Zaista je bio jako ugodan i ljubazan, ni u jednom trenutku me nije poprijeko pogledao. Kad sam mu rekla da sam dobila ime po njegovoj pjesmi upitao me kojoj. Kako bi mi valjda dokazao da nema ništa protiv mene odjednom je nasred cijelog aerodroma počeo pjevati "Danijelu".

Dok sam se ja topila, uslijedilo je veliki pljesak svih putnika na aerodromu, snimatelj mi je bio u šoku... Vratila sam se u Beograd sva sretna jer sam dobila intervju i uz to još mami mogla ispričati da mi je Oliver uživo otpjevao pjesmu po kojoj sam dobila ime, otkrila je voditeljica.

Danijela je inače udata za glumca Stefana Buruzovića poznatog po popularnim serijama "Neki novi klinci", "Vojna akademija", "Miris kiše na Balkanu" i "Istine i laži" s kojim ima dvoje djece. Prije nego što je došla raditi na Prvu srpsku televiziju jedno je vrijeme živjela u Bugarskoj gdje je sudjelovala u showu "Ples sa zvijezdama" i vodila zabavnu emisiju "Očajne domaćice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 10:08