StoryEditor
ShowbizPROTIV ČOVJEČNOSTI

Bruce Springsteen ne može podijeti pomisao da Trump opet bude predsjednik: Ako pobijedi, odselit ću se! Ako se dogodi, vidimo se na sljedećem avionu!

Piše M. Č.
16. listopada 2020. - 17:39
Bruce Springsteen snimljen u trenucima nježnosti sa suprugom Patti Scialfa lani u RimuAFP

Boss je rođen u Americi, ali kaže da će se preseliti u Australiju ako Donald Trump bude ponovno izabran za predsjednika SAD-a. Iako je to legendarni glazbenik Bruce Springsteen izrekao kao šalu, možda u njoj ima i zrnce istine.

Žestoki Trumpov kritičar, 71-godišnji Bruce je to kazao tijekom virtualne konferencije za novinare, na kojoj je promovirao svoj novi album, "Letter to You”.

Kad ga je jedan australski novinar pitao bi li razmotrio mogućnost da se preseli u Australiju ako demokratski kandidat Joe Biden izgubi na izborima 3. studenoga, Springsteen je odgovorio: "Razmotrio bih to”.

"Volim Australiju, uvijek smo se tamo dobro provodili, volim ljude, prostor, to je sjajno mjesto za motociklističke vožnje”, kazao je osvajač 20 nagrada Grammy.

Govorio je i o Trumpovoj kampanji i izgledima da bude izabran na još jedan mandat.

"Ako Trump bude opet izabran, a neće, ali ako se ipak nešto dogodi i bude izabran, vidimo se na sljedećem avionu”, rekao je Springsteen.

Još u studenome 2018. godine je slavni glazbenik, među čijim su najvećim hitovima "Born in the USA”, "Dancing in the Dark” i "Streets of Philadelphia”, kazao u razgovoru za Esquire da Trumpa ne zanima ujedinjavanje nacije.

Zločin protiv čovječnosti

"Trumpa zapravo zanima sasvim suprotno, da nas podijeli, i čini to na gotovo dnevnoj bazi. To je jednostavno zločin protiv čovječnosti”, kazao je tada Bruce i dodao kako se nada da će Amerika preživjeti Trumpa i vratiti se svojim temeljnim osnivačkim principima, poput jednakosti i socijalne pravde.

Dokumentarac "Letter to You” prikazat će se 23. listopada na streaming servisu Apple TV+, istog dana kad i njegov istoimeni album, koji su obožavatelji dočekali s oduševljenjem, bude objavljen.

Novi album snimljen je u samo pet dana u studiju u Bruceovu domu u New Jerseyu i mogao bi biti njegovo najbolje ostvarenje u ovom desetljeću.

Ujedno je to prvi nosač zvuka na kojemu s Bruceom svira E Street Band nakon albuma "High Hopes” iz 2014. godine i njihova prva zajednička svirka nakon uspješne turneje "The River” 2016. godine.

"Volim zvuk E Street Banda koji svira uživo u studiju na način kako to nikad prije nismo radili, bez nasnimavanja. Napravili smo album u samo pet dana i pokazalo se da je to bilo jedno od najboljih iskustava snimanja koje sam ikad imao”, kazao je Springsteen.

Uz devet novih pjesama, na albumu su i nove snimke tri Springsteenove pjesme s albuma iz 70-ih godina prošlog stoljeća. To su: "Janey Needs a Shooter”’, "If I Was The Priest” i "Song for Orphans”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. listopad 2020 17:42