StoryEditor
ShowbizIMA RIJEDAK SINDROM

'Bol ubija, ali niste sami', poručila je poznata pjevačica nakon priznanja da boluje od neizlječive neurološke bolesti čiji joj simptomi zagorčavaju život

7. listopada 2019. - 23:43

Australska pjevačica Sia na Twitteru je otkrila da boluje od neizlječive neurološke bolesti koja joj uzrokuje nepodnošljive bolove. Radi se o Ehlers Danlos sindromu, nasljednoj bolesti koja utječe na vezivna tkiva, a simptomi uključuju izrazitu fleksibilnost zglobova i rastezljivu kožu.

- Željela bih poručiti svima koji pate od jakih bolova, fizičkih ili emocionalnih, volim vas, budite hrabri – napisala je pjevačica u postu.

 

Bolest koju ima pjevačica uzrokuje kronični umor i bolove u zglobovima. Zbog njihove pretjerane fleksibilnosti  i elastičnosti kože, jako su česte ozljede i lomljivosti tkiva, piše portal NBCNews.

U nekim slučajevima, poremećaj može uzrokovati zadebljanja krvnih žila što može dovesti do puknuća crijeva ili maternice.

Inače, 43-godinja pjevačica jako drži do svoje privatnosti i uglavnom na nastupima i drugim javnim događajima skriva lice.

Otkrila je, međutim, da se godinama borila s alkoholizmom i ovisnošću o tabletama protiv bolova.

- Bol ubija, ali niste sami – poručila je Sia svojim pratiteljima.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 21:37