StoryEditor
ShowbizIMA RIJEDAK SINDROM

'Bol ubija, ali niste sami', poručila je poznata pjevačica nakon priznanja da boluje od neizlječive neurološke bolesti čiji joj simptomi zagorčavaju život

Piše L. L.
7. listopada 2019. - 23:43

Australska pjevačica Sia na Twitteru je otkrila da boluje od neizlječive neurološke bolesti koja joj uzrokuje nepodnošljive bolove. Radi se o Ehlers Danlos sindromu, nasljednoj bolesti koja utječe na vezivna tkiva, a simptomi uključuju izrazitu fleksibilnost zglobova i rastezljivu kožu.

- Željela bih poručiti svima koji pate od jakih bolova, fizičkih ili emocionalnih, volim vas, budite hrabri – napisala je pjevačica u postu.

 

Bolest koju ima pjevačica uzrokuje kronični umor i bolove u zglobovima. Zbog njihove pretjerane fleksibilnosti  i elastičnosti kože, jako su česte ozljede i lomljivosti tkiva, piše portal NBCNews.

U nekim slučajevima, poremećaj može uzrokovati zadebljanja krvnih žila što može dovesti do puknuća crijeva ili maternice.

Inače, 43-godinja pjevačica jako drži do svoje privatnosti i uglavnom na nastupima i drugim javnim događajima skriva lice.

Otkrila je, međutim, da se godinama borila s alkoholizmom i ovisnošću o tabletama protiv bolova.

- Bol ubija, ali niste sami – poručila je Sia svojim pratiteljima.

#PJEVAČICA#BOLEST#SIA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 04:19