StoryEditor
Showbizne propustite

Bajaga i Instruktori uz Silente i Libar na Tulumu u Spaladium Areni u subotu 7. studenog

Piše PSD.
28. listopada 2015. - 17:20
Nakon rasprodanog Doma sportova u Zagrebu, najveća jesenska dvoranska turneja stiže u Split sa svojih pet sati programa. Vrata Spaladium Arene otvorit će se u 19:30. Na scenu prvi, u 20:15, stupaju mladići iz grupe Libar. Silente će svoj nastup započeti u 21:00, dok je termin početka Bajagine dvosatne svirke 22:15.
Ulaznice za petosatni tulum u Spaladium Areni možete nabaviti on-line na www.croatia-tickets.com po cijeni od 90 kn a na dan koncerta cijena je 110 kn.

Bajaga i instruktori predvode seriju tuluma

Headliner svih Tulum dvoranskih koncerata je Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od najpopularnijih regionalnih izvođača. Od dječačkih nastupa u grupi TNT, preko angažmana u jednoj od najpopularnijih grupa u Jugoslaviji - Ribljoj čorbi, pisanja za Bulevar ili Zdravka Čolića, Bajaga je gradio solo karijeru debitantskim uratkom "Pozitivna geografija", hit albumima Bajage i Instruktora "Sa druge strane jastuka" (1985), "Jahači magle" (1986), "Prodavnica tajni" (1988) i „Neka svemir čuje nemir" (1989), čime su Bajaga i Instruktori osamdesetih godina upisani među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima.

Kultni album “Sa druge strane jastuka” Bajage i Instruktora ove godine slavi okruglih 30 godina. Upravo je taj album lansirao Bajagu među najveća glazbena imena tadašnje scene, s nezaboravnim hitovima “220, “Vidi šta sam ti uradio od pesme mama”, “Nemoj da budeš nja nja”, “Ti se ljubiš na tako dobar način”, “Dobro jutro džezeri”, “Dvadeseti vek” ili “Nemoj da se zezaš sa mnom”. Bez sumnje jedan od najvećih pop rock albuma u glazbenoj povijesti ovih prostora provući će se kao glavni motiv predstojeće Tulum turneje.

Bajaga i Instruktori će na Tulum turneji svaku večer svirati puni, dvosatni koncertni set, a fanovi u Splitu čut će sve najbolje iz veličanstvene Bajagine pjesmarice – “Plavi safir”, “Verujem, ne verujem”, “Godine prolaze”, “Ruski voz”, “442 do Beograda”, “Tišina”, “Tamara”, “Moji drugovi”, “Kad hodaš”, “Muzika na struju”, “Samo nam je ljubav potrebna”, “Gore dole” i mnoge druge.

Silente uz bok Bajagi

Uz bok Bajagi na sva tri koncerta nastupa dubrovačka pop rock senzacija Silente. Vlasnici jednog od najprodavanijih domaćih albuma, “Neće rijeka zrakom teći”, i najmlađi bend koji je uspio napuniti dvije Tvornice kulture zaredom Silente su u protekle dvije godine od pop rock senzacije došli do statusa jednog od najjačih i najtraženijih hrvatskih bendova, a sve sa samo dva objavljena albuma. Debi “Lovac na čudesa” iznjedrio je velike hitove “Terca na tišinu”, “Morski ljudi, morske žene” i “Još jednom”, a istim putem nastavio je nasljednik “Neće rijeka zrakom teći” s istoimenim singlom. Najnoviji singl je sjajna stvar "Neobranjivo" koju prati i novi videospot, u tri tjedna pregledan više od 110.000 puta.

Uz Bajagu i Instruktore, te Silente, splitski će Tulum ugostiti i sjajnu splitsku grupu Libar. Libar je započeo kao eksperimentalna dalmatinska klapa, sa svrhom i idejom vodiljom obrađivanja na "klapski" način pjesama i stilova kojima je uvjet da s Dalmacijom i dalmatinskim melosom nemaju nikakvu generičku vezu. Projekt je prošao nekoliko razvojnih faza, od klape s pratnjom akustičnih instrumenata, preko faze cover-banda danas djeluje kao punokrvni autorski rock band s pet ravnopravnih vokala. Kod nastanka novih, autorskih pjesama uho ih najčešće vuče ka odrednicama popa, power popa, klasičnog i alternativnog rocka, elektronike, pa do heavy metala. Libar ostaje originala, kreativna i nesvakidašnja pojava na našoj sceni a singl “Čuvaj me” ljetos je utvrdio poziciju benda kao predvodnika nove glazbene scene.

sponzorirani članak

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 17:29