StoryEditor

Akustičnim koncertom Vlatka Stefanovskog i revijom gitara počeo 'Omiš Guitar Fest'

Piše PSD.
12. travnja 2012. - 01:25
Samo se opustite i uživajte - kazao je Vlatko Stefanovski na početku koncerta u omiškom kampu 'Galeb' kojim je službeno otvoren treći 'Omiš Guitar Fest'.

Omišani i njihovi gosti, predvođeni Gibonnijem, gitarističkog su virtuoza iz Makedonije bespogovorno poslušali. I slušali su ga sat i pol vremena tijekom njegova prvog solističkog koncerta na akustičnoj gitari u Hrvatskoj. Slušanje je pak u pojedinim trenucima prelazilo u stadionsko navijanje, a kako i ne bi kada se činilo da se na pozornici, umjesto jednog čovjeka, nalazi čitav bend.

- Ovo je nevjerojatno! Čitav dan sam putovao do Omiša i čim sam vidio more, preporodio sam se. Uistinu, more me posebno inspirira, čini me drukčijim čovjekom. Drugi put sam u Omišu i već sada znam da ću mu se zauvijek vraćati. Samo što ćemo za sljedeću godinu morati smisliti nešto novo, ne bi, recimo, bilo loše da napravim koncert uz simfonijski orkestar - kazao je Stefanovski, priznajući kako na solo koncerte na akustičnoj gitari rijetko pristaje jer iziskuju mnogo koncentracije i troše puno energije.

No, za Omišane mu, ističe, ništa nije teško, posebno za njegova prijatelja Nenu Munitića, umjetničkog ravnatelja Festivala koji je publici na ušću Cetine obećao četiri dana iz snova.

Nakon 'koncerta za pamćenje' održana je i jedinstvena modna revija gitara.

Organizatori su tijekom popodneva primili i potvrdu iz Zagreba da će na subotnju, završnu, večer 'Omiš Guitar Festa' stići i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je i pokrovitelj ove međunarodne manifestacije koja je okupila više od 200 natjecatelja iz 19 zemalja.

Druge večeri festivala, s početkom u 20 sati, na rasporedu finale električnih gitarista, a luda zabava potom je zajamčena na brodu 'Joskan' kojim će na pola Bračkoga kanala 'upravljati' ekipa iz 'Harpoon Blues Banda'.

V INKO VUKOVIĆ, SNIMIO: DUJE KLARIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 21:41