StoryEditor
ShowbizUpitnik nad glavom

'Sad kad se riješio najvećeg kriminalca u državi...': Matija Vuica oglasila se nakon jutrošnjeg incidenta, nastavak priče je još luđi...

19. ožujka 2019. - 17:35
vuica_revija45-160618

Matija Vuica jutros je na Facebooku s javnošću odlučila podijeliti prilično neugodnu zgodu koja joj se u rane sate izdogađala. Kreatoricu su u 6h ujutro probudila dva policajca kako bi ju odvela u postaju, i to zbog događaja starog dvije godine.

Tada je taksist s kojim se vozila u centru Zagreba "zaradio" šamarčinu od jednoga radnika koji mu je prepriječio put pa su se porječkali, a Vuica je bila svjedokinjom svega. 

Matija Vujica doživjela šok u zoru: Pokupila me hrvatska policija, izvuklo me iz kreveta, bez rasprave...; Poznati stilist u reakciji ustvrdio da su i njega 'pokušali zastrašiti'

Dvije godine nakon, izvukli su ju iz vlastitog stana u 6 sati ujutro jer se navodno nije odazvala pozivu na svjedočenje. Piše dalje kako jednome jest, a drugi poziv - nikada nije primila.

U svemu joj je, naglašava, najviše zasmetao način na koji su se policajci prema njoj ophodili. A o daljnjem je razvoju događaja ponovno pisala na Facebooku.

"Da završim ovu ružnu epizodu…

Trebalo mi je vremena da dođem k sebi. Sigurna sam da vas ima dosta s ovakvim iskustvom, ja sam to teško primila… Stres je uslijedio naknadno, ali koga to briga.

Na sud sam došla u pratnji 2 policajca, jer takav je protokol, nisu oni zakon pisali. Ostali sudionici se nisu pojavili.

Na prvom ročištu nisu mi uzimali iskaz jer je trebalo biti sučeljavanje, a nisu bili svi… Sad više ne treba. Ljubazni sudac, kojemu je ovo zadnji slučaj pred mirovinu, nije baš htio previše pričati sa mnom, jer, kako kaže, nisam se više puta odazvala na svjedočenje.

O tim (kako piše u nalogu za privođenje) pozivima, koji nisu uručeni, se da raspravljati, al nemaš s kim.

Dala sam iskaz u 9 i 40 min, u prisustvu mojih tjelohranitelja koji su me ljubazno vratili kući u Petrinjsku. Sucu sam poželila ugodnu mirovinu, sad kad se riješio najvećeg kriminalca u državi.

Ostaje mi upitnik nad glavom, zar stvarno isti postupak prema normalnim, nikad kažnjavanim građanima, kao i prema onim stvarnim prekršiteljima do kojih ne mogu niti doći.

Sad idem na posao, jer u radu je spas!", napisala je Vuica.

O postupanju policijskih službenika oglasila se ubrzo PU zagrebačka. Oni su dobili ‘dovedbeni nalog Općinskog prekršajnog suda’ i po tom su nalogu u okviru zakonskih ovlasti postupili, napisali su između ostalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2021 22:54