StoryEditor
Showbiz'APGREJDANJE'

'Osobno mi je žao što je ostao po strani...' : Huljić iznenadio otkrićem tko mu je bio favorit na Porinima, a svi bi rekli da su 'sudar svjetova'

1. travnja 2019. - 21:25

Tonči Huljić nam je u razgovoru komentirao dodjelu Porina i izrazio i zadovoljstvo i žaljenje što nije mogla biti nagrađena konkurencija.

- Primjetno je da dolazi do nekih promjena na sceni Porina... - ustvrdio je splitski hitmejker.

- Pretpostavljam da su izazvane pomlađivanjem biračkog tijela i "apgrejdiranjem" mlade generacije koja dolazi i koja glasa bez opterećenja. Jako je dobro da se Porin, po uzoru i na Grammy, približava ukusu javnog mnijenja, da se ne zatvara u elitističke nagrade koje pojedinci dijele između sebe – zaključio je skladatelj.

- Veoma mi je drago zbog uspjeha Petra Graše i Vojka V, te redatelja mojih spotova Rina Barbira koji radi njegove i sada je nagrađen za "Ne može".

Ne ovisim o njemu

S druge strane, bilo je puno dobrih pjesama u 2018. i šteta je što su se dvije dobre sudarile u istoj godini, ova naša i ona Nine Badrić "Rekao si", autora Ante Pecotića. Puno njih je zaslužilo ponijeti Porina, meni je osobno žao što je nekako malo ostao po strani Mile Kekin, koji zaista ima sjajan solo album, angažiran, ali i umjetnički – istaknuo je Huljić i prisjetio se svojih Porina.

- Prvi put sam dobio Porin kao producent i izdavač za "Black Coffee", meni jako drag jazz fusion bend s Renatom Švorinićem na čelu.

Drugi put kad je publika glasala za hit godine, što je bio prvi korak približavanja Porina nekakvom javnom mnijenju. Jelenu Rozgu i "Bižuteriju" bilo je nemoguće izbjeći te godine. I, evo, sada Porin za pjesmu godine.

Ono što je sigurno jest da ja nisam jedan od onih autora koji je ovisan o nagradi Porin, ali pozdravljam smjer u kojem se okreće i nadam se da se ove moje riječi neće pripisati činjenici da je Petar Grašo dobio dva Porina za "Ako te pitaju".

Čestitke svima koji su bili nominirani i Vojku V na osvojena tri Porina - poručio je Splićanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 18:29