StoryEditor
ShowbizDRAMATIČNE EPIZODE

'Danas ne žalim za šamarom koji sam znala dobiti! Čak mu ljubim ruku koja me usmjeravala...': mnogima najdraža pjevačica sevdalinki iznenadila otkrićima iz mladosti

Piše L.L.
14. listopada 2019. - 11:42
paldum00

Hanka Paldum večeras će u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održati veliki koncert u povodu 45 godina karijere, a tim je povodom za Story dala intervju, u kojemu je pričala o svojim pjevačkim počecima zbog kojih je bježala kroz prozor, strogoći roditelja, bratovim šamarima... 

"U prvom razredu osnovne škole zaljubila sam se u pjevanje, priključila sam se zboru i jedva čekala nastupe na priredbama i za Dan škole. Roditeljima u početku nisam ni rekla da sam počela pjevati jer sam znala da to neće odobravati.

U Domu kulture nedaleko od moje kuće održavale su se probe pjevanja, pa bih jedva čekala da me mama pošalje u trgovinu da samo malo svratim. Često bih nešto namjerno zaboravila kupiti, samo da se još koji put moram vratiti.

Živjela sam za to da osjetim zvuke instrumenata i pjevača. Bila sam snalažljiva pa sam uspjela često prevariti majku i oca. Uz pomoć pokojnog brata iskakala sam kroz prozor i bježala..." - sjeća se najpopularnija pjevačica sevdalinki.

Ispričala je kako su joj roditelji bili vrlo strogi, jer su se bojali da ne krene stranputicom.

"Posebice zato što sam žena, a tada je vladalo mišljenje da su ženama koje se bave glazbom moral i ponašanje upitni. No trudila sam se da roditeljima ne ocrnim obraz i da sve što radim, radim tako da oni budu ponosni na mene..." - podvukla je Paldum.

Sjetila se jednog osobito bolnog događaja u djetinjstvu - očeve smrti.

"Imala sam 14 godina kad je tata preminuo. Kad sam došla kući iz škole i vidjela njegovo beživotno tijelo na krevetu, od tuge sam pala na njega. Možda je bilo lakše što sam bila mlada, pa sam se brzo ponadala da ću sad lakše pjevati i da ću imati manje kontrole. Bilo je previranja u meni, trenutaka kad sam pomislila da sam luda jer tako razmišljam..." - priznala je iskreno.

No poslije su došle još veće muke, jer je stariji brat preuzeo ulogu oca.

"Rodi­teljima sam se još mogla iskrasti, prevariti ih, ali s bratom nije bilo tako. Brat je postao rigorozan, a kad sam se počela šminkati, pronašao bi mi šminku i uništio je.

Kad smo odrasli, sjećam se da sam mu rekla: Dragi Mustafa, ti si bio pravi zlotvor prema meni! Danas ne žalim ni za čim, čak ni za šamarom koji sam znala dobiti od brata. Čak mu ljubim ruku koja me bodrila i usmjeravala da postanem čovjek..." - iznenadila je pjevačica priznanjem.

Otkrila je i kako je pri porodu sina doživjela kliničku smrt.

"Imala sam dva vrlo teška porođaja, ali zaboravila sam na to čim sam se oporavila. Imala sam placenta previju, odnosno posteljicu koja se nalazila u predležećem položaju, što mi je stvorilo probleme i prouzročilo kritične porođaje. Nakon prvoga, savjetovali su mi da bi bilo bolje da više ne ostajem u drugom stanju jer bi moglo završiti pogubno. No nisam poslušala..." - ispričala je, između ostalog, Hanka Paldum.

Izdvojeno

08. srpanj 2020 14:32