StoryEditorOCM
Showbizglazbeni menadžer

Severina pogođena odlaskom bliske osobe: ‘Voljela sam te. Znam da si sad s Oliverom i da se skupa smijete‘

Piše P.M./JL
10. rujna 2024. - 21:39

Preminuo je Sven Dukić, glazbeni menadžer koji je ostao najzapamćeniji po suradnji s Oliverom Dragojevićem. Njihova je suradnja počela 1987. te se nastavila sve do smrti glazbenika. Koncerti, turneje i album "Trag u beskraju", samo su neke od uspješnih suradnji slavnog dvojca.

Odlazak Dukića pogodio je i pjevačicu Severinu, koja mu je za oproštaj posvetila nekoliko riječi u svojoj Instagram priči.

"Dragi moj prijatelju, jako smo tužni tvojim preranim odlaskom. Tvoja duhovitost, tvoj istančani ukus za glazbu bio je rijedak. S velikim poštovanjem i zahvalnošću sam te slušala, voljela i smijala se tvojim ‘bazama‘. Znam da si sad s Oliverom i da se skupa smijete. Sućut obitelji, veliki gubitak, veliki", poručila je pjevačica, piše Jutarnji.

Inače, Dukić je bio i radijski voditelj, najviše poznat po emisiji AT klub na Radiju Puli, koju je pokrenuo i vodio od 1985. Bila je to prva emisija takve vrste, zabavno-glazbenog formata, a Glas Istre dodaje i da je emisija bila dvojezična, hrvatsko-talijanska. Voditeljski par su bili Dukić i Armando Opassi. Osim navedenih angažmana, Dukić se bavio i organizacijom kulturnih događaja.

Brojni se sada glazbenici i kolege opraštaju od Dukića. Osim Severine, oprostio se na društvenim mrežama i pjevač Tony Cetinski.

"Preminuo je jedan od rijetkih suradnika i manager koji je više davao nego uzimao. Meni je pružio priliku da nastupim na čak dva Festival bar-a. Jednom u Italiji gdje smo tim nastupom i najavili dolazak u tada još ratnu Hrvatsku i drugi put kada se najavljeno i ostvarilo. U areni u Puli. Zbog njega sam imao čast nastupati uz bok najvećima na talijanskoj i Svjetskoj sceni", kazao je Cetinski pa nastavio prisjećati.

"Uz Pina Daniele, Zucchera, Erosa Ramazzotija, tada mega popularni East 17 nastupali su po redoslijedu prije mene i nije mi bilo svejedno izaći na pozornicu ali Sven je znao kako motivirati i uzdignute glave ravnopravni sa svima njima trijumfirali smo i doveli taj festival u Hrvatsku. Dragi Sven, hvala ti na svemu i počivao u miru. Obitelji iskrena sućut", dodao je pjevač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 21:39