StoryEditor
PutovanjaIdeja za izlet

Plitvice su prošlog vikenda bile rasprodane, ali naš je fotoreporter ‘uhvatio‘ trenutke kad u parku nije bilo baš nikoga

Piše J. V.
22. svibnja 2020. - 11:17
Zvonimir Barišin/Hanza Media

Jedva su Hrvati dočekali izlazak iz karantene, a čini se da su se zaželjeli i prirodnih ljepota. Potvrdili su nam to iz, mnogi će se složiti, najljepšeg nacionalnog parka u Lijepoj Našoj.

Na Plitvicama su proteklog vikenda ulaznice za oba dana bile - rasprodane.

Jesmo li se za vrijeme pandemije zaista okrenuli "pravim vrijednostima"? Zasitili ustajalog zraka trgovačkih centara pa leđa ionako preukočenih da bi sjedila na maratonskim kavama odlučili krenuti u prirodu i priuštiti svojim osjetilima jedno pravo sjedinjavanje s njom?

Ili su ove naše prirodne ljepote poznate u svijetu samo prvi logičan izbor?

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media

Kako bilo, Plitvice su u procvatu. Ne cvjeta samo priroda, bujna, ljetna i zelena, već i park koji je otvorio vrata 11. svibnja, a bilježi otad rekordnu posjetu, u skladu s akcijom "Proljeće na Plitvicama". Iz svih krajeva Hrvatske pristižu, posljednjih dana, posjetitelji željni iskustva pod slapovima o kojima pišu i naugledniji svjetski časopisi.

No kako izgledaju opjevani slapovi kad u parku nema baš nikoga? Kad gosti propisno udaljeni završe svoju turu i već se umorni zapute svojim kućama? Naš je fotoreporter napravio đir usnulim parkom u kasno poslijepodne.

Od prizora zastaje dah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 07:30