StoryEditorOCM
PanoramaLIJEPA GESTA

Predsjedavajući rabin sinagoge Western Marble Arch pripremio je buket cvijeća za princezu Kate

Piše MOZAIK SD
29. veljače 2024. - 19:56

Princ William posjetio je sinagogu u Londonu u četvrtak - primivši dar za suprugu Kate.

Dva dana nakon što je princ William (41) morao otkazati dolazak na komemoraciju za svog kuma Konstantina II. od Grčke (1940.-2023.) iz "osobnih razloga", nasljednik britanskog prijestolja ponovno se pojavio u javnosti. Kraljevska obitelj posjetila je u četvrtak sinagogu u Londonu.

Tijekom posjeta William je sudjelovao u raspravama o pitanju antisemitizma u Velikoj Britaniji i susreo se s dvoje koji su preživjeli holokaust. 

image

Princ William razgovarao je s Renee Salt (94) koja je preživjeka holokaust

 

 

Toby Melville/Afp

Prvotno je William trebao posjetiti sinagogu na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja - zajedno sa suprugom princezom Kate (41). No, nekoliko dana prije planiranog događaja, princeza od Walesa morala je na operaciju trbuha, od koje se trenutno još uvijek oporavlja kod kuće.

Kate nije bila prisutna tijekom posjeta u četvrtak, ali William ju je spomenuo u kratkom govoru. "Antisemitizmu nema mjesta u našem društvu. (...) Catherine i ja smo vrlo zabrinuti zbog rastućeg antisemitizma o kojem ste jutros razgovarali i žao mi je ako je itko od vas to morao doživjeti", rekao je princ.

Predsjedavajući rabin sinagoge Western Marble Arch uručio je Williamu buket cvijeća za princezu Kate tijekom posjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:36