StoryEditorOCM
PanoramaOTMICA I UBOJSTVO

Popularnog DJ-a oteli i brutalno mučili pa golog ubili, a onda je pronađena i njegova djevojka: ‘Zaključali su je...‘

Piše S.N./JL
22. rujna 2023. - 10:06

Popularni radijski DJ iz Turske, koji je prijateljevao s mnogim slavnim osobama, otet je, mučen i ubijen u restoranu samo nekoliko metara udaljenom od stadiona Spursa, rečeno je na sudu, piše Daily Mail.

Osim što je bio DJ, Koray Alpergin (43) bio je i vlasnik radija Bizim FM, a družio se sa slavnim osobama poput P. Diddyja i chefa Salt Baea.

image

Koray Alpergin i P. Diddy

Instagram

Otmica se dogodila u Londonu, ispred njegovog doma gdje je zajedno s djevojkom Gozde Dalbudak utrpan u bijeli kombi, nakon što su se vratili s večere u restoranu Mayfair, prenosi Jutarnji list.

DJ je teško ozlijeđen te na koncu i ubijen, dok je njegova djevojka Gozde dva dana bila zaključana u toaletu.

Alperginovo razgolićeno tijelo potom je odbačeno u Loughtonu, u Essexu, gdje ga je pronašao slučajni prolaznik koji je ondje šetao svojeg psa.

Za otmicu i ubojstvo optuženi su Steffan Gordon (34), Tejean Kennedy (33), Samuel Owusu-Opuku (35), Junior Kettle (32) i Ali Kavak (26), no svi odbacuju optužbe.

Nadalje, optuženi Kavak i Erdogan Ulcay (56) odbacuju da su pomogli u uklanjanju tijela ubijenog te podmetanje požara u Fiat Diablo i Renauld Megane nakon zločina.

Stravične ozljede

Prema onome što je na sudu rekao tužitelj Crispin Aylett, Alpergin i Dalbudak su se 13. listopada 2022. u 10:25 vratili u svoj stan u 13 u Ebony Crescentu u Enfieldu.

‘Kad je Koray Alpergin izašao iz svog Audija, do njega je dotrčao muškarac kojeg su pratila još trojica. Iako je Alpergin pokušao pobjeći, ubrzo su ga uhvatili i utrpali u kombi. Nešto kasnije policija je nedaleko mjesta otmice pronašla komad Alperginove zakrvavljene odjeće što dokazuje da se opirao, ali su ga otmičari savladali‘, kazao je tužitelj.

‘Njegova djevojka Gozde Dalbudak ostala je u autu i kasnije ispričala policiji da je čula zvukove tučnjave. Potom je na prozoru automobila ugledala maskiranog čovjeka naoružanog nožem koji joj je rekao da bude tiho. Izvukao ju je iz automobila i ubacio u kombi gdje je već bio Alpergin, te su se svi skupa odvezli u nepoznatom smjeru‘, kazao je.

U otmici je ukupno sudjelovalo najmanje devet ljudi. Ali Yildrim i Cem Oman koji su također, vjeruje se, sudjelovali u zločinu, pobjegli su iz zemlje, a još dvojici muškaraca nije utvrđen identitet.

Jedan od otmičara pričvrstio je uređaj za praćenje na Alpegrinov auto.

‘Tri vozila stigla su u područje Olivia Courta oko 10 sati te ondje pričekali dolazak Alperginovog Audija. Dalbudak je stigla iz Turske samo tri dana ranije, pa otmičari možda nisu očekivali da će Alpergin biti u društvu.‘

Otmičari su se prije zločinačkog čina sastali u kafiću u južnom Tottenhamu.

Nakon otmice, automobili su krenuli prema restoranu i vinskom baru Stadium Lounge ili ‘Ezgi Turku Bar‘, u blizini stadiona Tottenham Hotspur, rečeno je na sudu.

image

Koray Alpergin

Metropolitan Police/Pa Images/Profimedia/Metropolitan Police/pa Images/profimedia

‘Koray Alpergin je ubijen ovdje na stadionu‘, nastavio je tužitelj Aylett. ‘Što se tiče Godze Dalbudak, ona je provela gotovo dva dana zatvorena u zahodu u salonu stadiona. Puštena je tek kasno poslijepodne 15. listopada.‘

Tužiteljstvo tvrdi da je Alperginovo tijelo odvezeno u stražnjem dijelu crnog Volkswagen Pola u Triumph Trading Estate gdje je šesti optuženik, Erdogan Ulcay, unajmio dva odvojena skladišta.

Bejzbol palice

‘U ranim jutarnjim satima 15. listopada, Alperginovo tijelo je u Renault Meganeu odvezeno u Loughton u Essexu i odbačeno u šumu. Nekoliko sati kasnije, pronašao ga je čovjek koji je onuda šetao svoga psa. Ozljede na njegovom tijelu bile su stravične.‘

Kako je opisano na sudu, DJ-a su premlatili bejzbol palicama, zalili ga vrelom vodom te ga mučili na još groznih načina. Ubojstvo je vjerojatno povezano s drogom i organiziranim kriminalom.

Na Alperginovom tijelu je pronađeno ukupno 94 ozljeda, uključujući porezotine i masnice, a primio je i udarac u glavu koja je uzrokovala oštećenje mozga. Na vratu su uočene ozljede koje sugeriraju da su ga i davili, prenosi Jutarnji list.

‘Jasno je da je prije smrti Alpergin bio svučen do gola i stravično mučen. Patolog je utvrdio da takvu razinu mučenja nije mogao izdržati više od nekoliko sati. S obzirom na broj ljudi uključen u ovaj zločin, pretpostavlja se da se radi o organiziranom kriminalu povezanom s drogom. Alperginova otmica i ubojstvo vjerojatno su bili kazna za nešto što je učinio ili su na taj način željeli iz njega izvući neke informacije, poput mjesta na kojem su skriveni droga ili novac.‘

Tužiteljstvo je još kazalo da se ne zna tko je točno od osumnjičenih ubio Alpergina i sudjelovao u njegovom mučenju, no ‘svi oni koji su bili dio grupe otmičara, snose dio odgovornosti‘, kazao je tužitelj.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:09