StoryEditorOCM
PanoramaRAJ ZA VOAJERE

Nova turistička atrakcija u New Yorku dospjela je na naslovnice. Zbog zrncalnog poda na 330 m visine uveden je poseban kodeks odijevanja

Piše M.P.
22. listopada 2021. - 22:56

Panoramski pogled od 360 stupnjeva, 330 metara visok, 3 kata - ovo su spektakularni ključni podaci nove atrakcije u Velikoj Jabuci. Nova platforma za razgledavanje "Summit" na neboderu "One Vanderbilt", otvorila je svoja vrata. Prekrasan pogled privukao je stotine posjetitelja na Manhattan.

image
Tayfun Coskun/afp

Testni gosti, kojima je bilo dopušteno da unaprijed uđu u atrakciju, već su prije otvaranja platforme obavijestili kako nastaje problem zbog nedostataka u dizajnu. Naime, zrcalni pod doprinosi izvanrednom izgledu platforme za gledanje i to daje sobama nalik potkrovlju fenomenalnu dubinu ali, nažalost, podna obloga također odražava posjetitelje - a time i donje rublje mnogih koji su stigli u suknjama.

image
Timothy A. Clary/afp

Promptno se reagiralo: na web stranici je postavljena obavijest u kojoj se posjetiteljima savjetuje nošenje hlače, kratkih hlača ili tajica. Sitna slova također sadrže napomenu: "Gosti koji su zabrinuti zbog neželjenog izlaganja zbog zrcalnih podova i stropova sami su dužni prikladno se odjenuti kako bi se takvo izlaganje izbjeglo."

image
Tayfun Coskun/afp

Ako se posjetitelji prije dolaska ne informiraju na vrijeme, na licu mjesta besplatno će moći koristiti pripremljene rastezljive crne hlačice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 14:05