StoryEditorOCM
PanoramaIZNENADIT ĆETE SE

Muškarci, vodite bilješke, ovo niste znali: Evo koji obujam, dužinu i ‘frizuru‘ penisa žene drže za najprivlačnije

Piše MOZAIK SD
9. veljače 2024. - 20:20

Studija iz 2022. objavljena u časopisu "Sexuality & Culture" imala je za cilj utvrditi koji se zaključci mogu izvući iz slika muških genitalija. “U igri” su bili dužina, obim i intimna frizura. Što je to što je ženama najprivlačnije?

Istraživači su zamolili 106 studenata sa Sveučilišta u Teksasu da ocijene 24 fotografije muških genitalija kategoriziranih prema opsegu, dužini i količini stidnih dlaka. Osim ocjenjivanja koje vrste muškog ponosa smatraju najprivlačnijim, sudionici su također trebali reći koje su crte osobnosti dobili gledajući svaku fotografiju.

Pitali su ih misle li da su muškarci intimno aktivni, dobri u krevetu, ekstrovertirani, pouzdani, anksiozni, otvoreni za nova iskustva te je li vjerojatnije da će biti "kavaliri" ili "razmaženi" u krevetu, prenosi Mondo

"Postojale su značajne razlike između toga kako su sudionici percipirali male i velike penise. Sudionici su veći penise općenito ocijenili privlačnijim. Muškarce s vitkim genitalijama doživljavali su kao neurotičnije, dok su muškarce s debljim člancima smatrali ekstrovertiranijima, otvorenijima za nova iskustva, intimnije aktivan i bolji u krevetu.

image
/Shutterstock

Što se tiče duljine, muškarci s kratkim penisom smatrani su neurotičnijima od onih srednje duljine ili dužih. U međuvremenu, sudionici su rekli kako misle da su muškarci s dugim penisom privlačniji, ekstrovertiraniji, savjesniji, bolji u krevetu i ugodniji.

Zatim su došle intimne frizure. Istraživači su mapirali tri različite razine stidnih dlaka: nepodrezane, podrezane i bez dlaka. Sudionice su podrezane stidne dlake ocijenili kao najatraktivnije. Otkrile su da su muškarci s dugim stidnim dlakama možda manje otvoreni za nova iskustva i da su imali manje intimnih partnerica, dok su oni s kratkom kosom bolji u krevetu.

"Ovo istraživanje pokazuje da izgled genitalija može pridonijeti društveno podijeljenim mišljenjima o ljudima, bez obzira na to odražavaju li ti dojmovi pravu osobnost osobe koju se ocjenjuje", zaključili su istraživači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:05