StoryEditorOCM
PanoramaZABAVA IZA REŠETAKA

Mladić završio u zatvoru, a onda progovorio o vječnom tabuu: Da, hetero muškarci su mi prilazili, imao sam seks s njima

Piše MOZAIK SD
1. lipnja 2024. - 13:14

Mladog muškarca koji se deklarira kao gay su pitali jesu li mu ‘upadali‘ muškarci u američkom zatvoru. Pedro Hfigueroa, koji je osuđen na 10 godina zatvora, je svojim pratiteljima na Tik Toku naveo: 

- Dok sam bio u zatvoru imao sam dosta veza, većina su bili heteroseksualci u vanjskom svijetu. Neki od njih su imali žene, cure, djecu. Sjećam se Julijana, u zatvoru je bio zbog ubojstva. Znao sam da je imao curu, posjećivala ga je u zatvoru. Imali su i dvije curice. Čak mi ju je i bilo žao jer nije znala da smo ja i njen dečko bili u vezi. U zatvoru su muškarci općili između sebe, većina su bili oženjeni ili u nekoj vrsti hetero veza. Gay veze u zatvorima su intenzivne, neki su sei tukli zbog muškaraca, tj. tko će biti s nekim. To mi je bilo čudno jer su van zatvora imali žene, djecu. Redovno sam se testirao u zatvoru - kaže taj mladić u nekoliko videa, navodećiu da su mu neki tvrdili da nikad nisu bili prije s muškarcem, dok su drugi navodili da su biseks. 

 

U 2018. Slobodna Dalmacija je objavila tekst u kojem se vidi da jedna sutkinja nije uopće imala pojma da postoje biseksualci. Naime, presudom Općinskog suda u Sisku, koju je potvrdio viši sud u Splitu, 32-godišnji zatvorenik oslobođen je optužbe da je u Kaznionici u Glini u više navrata pokazivao ukrućeno spolovilo drugom zatvoreniku, čime bi počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja.

Kao jedan od dokaza nevinosti optuženoga uzeta je njegova obrana u kojoj se poziva na svoju seksualnu orijentaciju koja je usmjerena prema ženskom spolu, a za sud je to potvrđeno činjenicom da je sa životnim partnericama postao roditelj.

Zaključak suda zasnovan na izjavi optuženika, izveden bez provedenog vještačenja stručne osobe u najmanju ruku čudi, pogotovo što je općepoznato kako brojne osobe skrivaju svoju seksualnu orijentaciju prema istom spolu heteroseksualnim brakovima i vezama.

Tada smo upitali dr. Jasminku Horvatić, kliničku psihologinju, da komentira procjenu na kojoj počiva pravomoćna presuda.

– Prema mojim saznanjima, događa se da su osobe homoseksualne orijentacije u heteroseksualnim odnosima i da imaju vlastitu djecu. Neki od njih kasnije uspostave homoseksualne odnose, ali latentni homoseksualci ostaju u heteroseksualnim vezama radi mogućeg osuđivanja okoline zbog homoseksualne orijentacije – kaže dr. Horvatić.

U SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji velik su problem gay osobe ili biseksualci koji su lagali svojim ženama o spolnom usmjerenju. Žene su ne znajući za tu informaciju s njima stupile u braku, dobili su djecu. Međutim, takvi brakovi na kraju znaju puknuti jer se talože frustracije i s jedne i s druge strane. Zanimljivo, u takve brakove, pišu strani mediji, su najčešće stupali "mačo‘ muškarci kojima su na sve načine pokušavali sakriti svoje spolno usmjerenje. Tako je bilo slučajeva kada bi žene policajaca, sportaša saznale da im muž ima - dečka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 05:08