StoryEditorOCM
PanoramaRADIKALNA MJERA

Kaufland iz asortimana izbacio popularni jeftini proizvod koji se odlično prodavao, o razlozima zasad šute

Piše VIJESTI SD
12. svibnja 2023. - 19:42

Kaufland je iz svog prodajnog asortimana izbacio jeftinu marku piva Oettinger. Međutim, pivo neće biti izbačeno iz asortimana u svim poslovnicama Kauflanda u Njemačkoj.

Svatko tko je nedavno kupovao u Kauflandu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji možda je primijetio da se na odjelu pića trenutno ne može pronaći ovo pivo.

Oettinger je jedna od najvećih pivovara u Njemačkoj i posebno je popularna zbog niskih prodajnih cijena. Pivo Oettinger godinama je među najprodavanijima u Njemačkoj, navode njemački mediji.

Jedan od razloga zašto je to tako - Oettinger se uglavnom prodaje u supermarketima i diskontima. No, Kaufland u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji više ga ne prodaje, što je potvrđeno iz Kauflanda.

"U Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, među ostalim, kupcima kao alternativu nudimo piva iz pivovare Paderborn", objašnjava glasnogovornica Kauflanda.

Kaufland o razlozima uklanjanja Oettingera iz asortimana zasad šuti. Na pitanje medija, lanac supermarketa iz Neckarsulma nije želio “davati dodatne informacije o odnosima s dobavljačima”.

Njemački mediji navode kako će pivo Oettinger biti dostupno u ostalim poslovnicama Kauflanda u drugim saveznim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 13:57