StoryEditorOCM
PanoramaBRIGE BOGATAŠA

Jedrilica Jeffa Bezosa prevelika je i ne može uploviti u marinu, pa ga mora vezati u blizini - tankera s naftom!

Piše MOZAIK SD
30. studenog 2023. - 07:48

Ni život bogataša nije lak. Tako i Jeff Bezos ima velikih briga.Jedrilica Jeffa Bezosa prevelika je za luksuznu marinu u Ford Lauderdaleu na Floridi. Umjesto između drugih superbogataša, osnivač Amazona mora brod vezati između naftnih tankera.

Zapravo, najveća jedrilica na svijetu Koru trebala je pristati u luksuznu marinu Port Everglades nakon putovanja Mediteranom. Međutim, tamo se mogu vezati samo brodovi do 122 metra (400 stopa) - ali Koru ima duljinu od 127 metara (416 stopa), pa je morao ostati izvan marine.

image

Koru na Floridi

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Novo mjesto za vez je trebalo biti tajno. Naime, od luke je zatraženo da izbriše detalje o lokaciji Korua. Osim toga, sustav automatske identifikacije AIS onemogućen je kako bi se tragačima uživo otežao prikaz lokacije jahte.

Koru je krajem ovog ljeta bio pored Šipana.

Na superjahti može boraviti do 18 gostiju, a ima i smještaj za do 40 članova posade, uključujući kapetana broda. Na svjetskoj ljestvici najvećih jahti Koru se nalazi na 32. mjestu. To je ujedno i najveća jahta koju je izgradio Oceanco. Za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati izdvajati oko 25 milijuna dolara.

image

Koru na Floridi

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:55