Rogač je godinama bila zapostavljena biljka, ali posljednjih godina sve češće se vraća na našu trpezu. Rogač snižava kolesterol, štiti od toksina, pomaže u jačanju imuniteta i sprječavanju alergija, obiluje ugljikohidratima, riboflavinom, kalijem i kalcijem. Dobra hrana donosi recept za biskvit kolač sa slatkim kruškama i rogačem.
SASTOJCI:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml kokosova ulja
100 g glatkog brašna
100 g mljevenog rogača
1 žlica praška za pecivo
korica pola limuna
4 mekane kruške
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, otopljeno kokosovo ulje te žlicu po žlicu brašna u koje ste umiješali praš...