StoryEditorOCM
HranaMLJAC

Brujet po Šimi: Koliko Dalmatinaca, toliko i recepata za brudet. Mi vam donosimo provjeren!

Piše Zoran Šimunić Šime/JL
29. siječnja 2021. - 13:49

Brudet ne kuhamo dugo, najčešće je sve gotovo za pola sata. A koji je onda najbolji?

Bazično gledano, brudet se može spremati na hladno ili na toplo. Ako ga spremamo na hladno, onda sve sastojke stavljamo u lonac sirove te stavimo kuhati na na slabu vatru. Kod toplog načina uvijek prvo “išufigamo” (popirjamo) luk, potom dodajemo konšervu (koncentrat rajčice) i zatim ribu, podlijemo vinom ili vodom, možemo koristiti riblji temeljac koji smo prije skuhali.

Stavimo lagano kuhati te nikada ne miješamo nego s vremena na vrijeme protresemo teću. Vino ili kvasinu primarno koristimo iz razloga da se riba ne bi raspala - ujedno doprinose okusu, piše Jutarnji

Ribe koje se koriste za brudet su najčešće škarpina, ugor, tabinja, cipal, odlične su i trlje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 22:09