StoryEditor
GastroMATERINA SPIZA

Katarina sprema istarsku maneštru, ali Dugopoljka Neda ima svoje adute: u Splitu traje kulinarsko pripetavanje, evo tko se sve bori za 12 tisuća kuna

13. lipnja 2019. - 12:31

U tijeku je veliko finale akcije Slobodne Dalmacije i Tommyja pod nazivom Materina spiza. Petero finalista je ukrstilo svoje drvene žlice i pokušati će jelima zadiviti kuharski žiri.

Njih pet je odabrano od strane stručnjaka Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), zbog jednostavnosti starinskih jela koje su prijavili na natjecanje.

Svako od njih je već dobio tisuću kuna "težak" bon u Tommyja, jer Tommy zna što voliš, zar ne. Sada se "bore" za prvu nagradu, a to je cjelogodišnja spiza upravo u Tommyja.

Hoće li 12 tisuća kuna osvojiti Katarina Verbanac, koja u kuhinji ŠKMER-a priprema "Istarsku maneštru", ili pak dugopoljka Neda Šimić sa svojm orahnjačom i makovnjačom?

Trogirka Vanja Aranza sprema bakalar na trogirski način, kako su je učile njene bake, a Lada Ivančić je donijela ricetu iz Kamenite, pa cila kužina vonja po padišpanju. Blaženi među ženama je Tonči Grbeša i u njegovoj se teči sretno krčkaju tripice.

Ne brinite, izvještavat ćemo vas i dalje. Ako stignemo od puste spize.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 06:04