StoryEditor

Želite savršenu fotografiju za pohvaliti se na društvenim mrežama? Imamo dobre vijesti - najpoželjnija lnstagram lokacija na svijetu nalazi se u Dalmaciji!

Piše K. M.
25. travnja 2019. - 20:24
turisti_srdj18-090717.JPG

Najpoželjnija lnstagram lokacija 2019. godine, prema stranici posvećenoj putovanjima Big 7, je Dubrovnik!

Ovo, još jedno divno priznanje gradu podno Srđa, nastalo je kao rezultat kombinacije Instagram podataka, glasova stručnjaka za putovanja te glasova publike.

Analizirani su hashtagovi za sve europske zemlje i njihove glavne gradove, a u davanju ocjena sudjelovalo je 1.5 milijuna čitatelja stranice Big 7. 

Prilikom odabira ocjenjivala se količina mjesta za fotografiranje u gradu, prirodi, uz hranu i piće te originalnost i izgled mjesta, povijesna i umjetnička važnost...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sun°Sea~Love ☀️🌊❤️ (@sun.sea_love) on

"Ako želite vidjeti raj na zemlji, dođite u Dubrovnik", izjavio je to George Bernard Shaw nakon što je 1929. proveo tjedan dana u ovom gradu, a na stranici Big 7 prisjetili su se njegove izjave i pozvali sve da uživaju u krivudavim ulicama, beach barovima, UNESCO-m zaštićenim zidinama, prekrasnim pogledima na terakota krovove i more... 

Koliko je Instagram važan čimbenik u odabiru lokacije putovanja svjedoči i anketa koju je provela Big 7 stranica. Naime, čak 67% ispitanih izjavilo je da su posjetili novo odredište nakon što su ga vidjeli na Instagramu, dok je 61 posto ljudi rezerviralo određeni hotel nakon što su ga vidjeli na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CWA Switzerland (@cwaswitzerland) on

Nakon provedenog ispitivanja, lista naj Instagram lokacija sadrži 50 lokacija, evo prvih deset: 

Dubrovnik, Hrvatska

Island

Škotsko visočje

Budimpešta, Mađarska

The Cotswolds, Engleska

Kerry, Irska

Malta

Cote D’Azure, Francuska

Kijev, Ukrajina

Beč, Austrija

 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 05:23