StoryEditorOCM
Društvena mrežapotpuni doživljaj

Premijerom 'Hobita' otvara se prvo 4D kino u Hrvatskoj

Piše PSD.
6. prosinca 2013. - 12:33
Premijerna projekcija fantastične pustolovine "Hobit: Smaugova pustoš" Petera Jacksona otvorit će 12. rujna u sklopu multipleksa CineStar Arena Zagreb prvu kino dvoranu u Hrvatskoj u kojoj će se cjelovečernji filmovi prikazivati u novom, 4D formatu koji, ističu, zahvaljujući pomičnim sjedalima, mirisu, vjetru, vodi, magli, mjehurićima i posebnim svjetlosnim efektima zaokuplja sva osjetila gledatelja i pruža im osjećaj kao da su u samom filmu.

"Hobit: Smaugova pustoš", drugi nastavak trilogije nastale na predlošku Tolkienova romana, nastavlja pratiti avanture Bilba Bagginsa na putovanju u društvu Čarobnjaka Gandalfa i trinaest Patuljaka predvođenih Thorinom Hrastoštitom u epskoj misiji ponovnog osvajanja Pustogore i vraćanja izgubljenog kraljevstva Erebora.

Nakon što prežive početak neočekivanog putovanja, članovi Družine nastavljaju prema istoku, susrećući već legendarne likove te priče, među kojima je i najstrašniji od svih, zmaj Smaug. To je prvi film u povijesti hrvatske kinematografije koji se otvara u čak šest različitih kinoformata, od 35 milimetarskog do 4DX.

Cinestar će isti dan u novom formatu početi prikazivati i Disneyev animirani film "Snježno kraljevstvo", inspiriran Andersenovom bajkom "Snježna kraljica", a uslijedit će i filmovi "Ronin 47", "Legenda o Herkulu", "Need for Speed", "Različita", "Lego 3D".

Prvo svjetsko 4D kino za igrane filmove, CJ 4DPLEX i hrvatski kino prikazivač Blitz-CineStar sklopili su u srpnju ove godine ugovor na temelju kojega će se 4D filmovi prikazivati u nekoliko multipleksa u Hrvatskoj i regiji, a ta suradnja rezultat je sve veće dostupnosti premijernih filmova najvećih holivudskih studija u 4D kinima, kojih je danas 56 diljem svijeta.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 22:55