StoryEditorOCM
Društvena mrežarazvila se rasprava

Obukla je kratke hlače za važan razgovor o poslu, a onda se šokirala što su joj prije sastanka rekli

Piše MOZAIK SD
2. rujna 2024. - 10:51

Djevojka Tyreshia Morgan na TikToku je podijelila svoje iskustvo s razgovora za posao jer je nosila crne kratke hlače - odjeću za koju je smatrala da je uredna i profesionalna, ali je druga strana smatrala neprihvatljivom.

Ovaj incident izazvao je žestoku raspravu, razotkrivajući oštru generacijsku podjelu u pogledu standarda profesionalizma na radnom mjestu.

S jedne strane, imamo tradicionalnije poglede generacije X i starijih milenijalaca, koji čvrsto vjeruju da su određeni modni izbori, poput nošenja kratkih hlača, jednostavno neprikladni za razgovor za posao, bez obzira koliko "uredni i profesionalni" izgledali. Tvrde da je u intervjuu prvi dojam jako važan i da kandidati moraju dati "sve od sebe" pridržavajući se formalnijih pravila odijevanja.

Međutim, mlađi milenijalci i kandidati iz generacije Z imaju opušteniji stav prema odjeći na radnom mjestu, često dajući prednost udobnosti i samoizražavanju nad strogim pridržavanjem zastarjelih pravila odijevanja.

@mtyreshiadaily I cannot believe the recruiter asked me to change my interview clothes then come back. I look very neat and professional, so no!  #jobhunting #fypシ゚viral ♬ original sound - Tyreshia✨

TikTok video u kojem je Tyreshia Morgan iz Teksasa podijelila video u kojem nosi crne kratke hlače, bijelu majicu kratkih rukava i bijeli džemper, prikupio je više od 5.9 milijuna pregleda.

Iako se odjeća možda ne čini neobičnom, ovo je bila odjeća koju je nosila na razgovoru za posao, što je rezultiralo time da su je odbili po dolasku.

"Odbili su me zbog ovoga", napisala je Morgan na vrhu svog videa.

Uz video je napisala: "Ne mogu vjerovati da me zamolio da se presvučem za intervju, a zatim se vratim. Izgledam vrlo uredno i profesionalno, tako da ne!"

Tyreshia je rekla da su joj rekli da može sastanak odgoditi za sljedeći dan ili, alternativno, otići kući, presvući se i vratiti kasnije.

Dok su neki korisnici pisali u Morganovu obranu, tvrdeći da je njezina odjeća prikladna s obzirom na kontekst, mnogi drugi se nisu složili, označivši kratke hlače kao neprofesionalne za sastanak za posao..

Prijedlog za promjenu odjeće mnogi su vidjeli kao vrijednu lekciju o očekivanjima na radnom mjestu.

Incident je potaknuo šire rasprave o važnosti pripreme za karijeru, a neki korisnici sugeriraju da bi škole i fakulteti trebali učiniti više kako bi educirali učenike o tome što mogu očekivati u profesionalnom okruženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 07:55