StoryEditorOCM

Muškarac želi ostaviti bolesnu ženu: ‘Naš seksualni život ne postoji već 5 godina, pokušao sam učiniti sve što mogu‘

Piše MOZAIK SD
15. studenog 2023. - 08:31

Jedan korisnik Reddita (41) razmišlja o napuštanju supruge koja pati od depresije, čestih migrena i upala. Suprug je na Redditu podijelio zašto, nakon 10 godina braka, želi napustiti svoju suprugu (40).

Rekao je da su njezine misteriozne bolesti, koje se ne pojavljuju na rezultatima testova, uzrokovale smanjenje njihovog seksualnog života. Ona spava 12 sati svaki dan i ne doprinosi održavanju kuće.

Bez obzira na sve to, ipak ju je pokušao motivirati da ode na terapiju i radi na svom mentalnom i fizičkom zdravlju šest godina prije nego što je odustao.

"Naš seksualni život ne postoji već pet godina. Pokušao sam učiniti sve što mogu kako bih je podržao, ali ona to mora shvatiti ozbiljno", rekao je u objavi na Redditu.

"Godinama sam nosio teret vođenja kuće, obavljanja svih poslova, provođenja kvalitetnog vremena s djecom vikendom i planiranja obiteljskih događaja."

On je jedini hranitelj obitelji i radi vrlo stresan posao s dugim radnim vremenom.

"Kad je moja žena budna, obično leži i sama gleda filmove. Također ponekad vozi djecu u školu i iz nje, a povremeno pere suđe", dodao je otac dvoje djece.

image

Ilustracija

Shutterstock

"Želim biti uz nju, ali želim i više. Želim nekoga tko želi izaći vani jesti, tko me podržava kad imam loš dan, tko je budan za doručak i želi razgovarati sa mnom. Želim nekoga tko mi može pomoći nositi teret života.

"Osjećam se stalno umorno, usamljeno i gladno naklonosti. Rekao sam joj što trebam, ali ti teški razgovori samo joj stvaraju veći stres i ništa se ne mijenja."

Rekao je da je jedini razlog što ostaje u braku zbog djece.

"Također ne znam kako bi se sama snašla. Ali ako ostanem, brinem se da više neću moći pronaći način da budem sretan."

Mnogi korisnici Reddita podržali su muža u njegovoj odluci da napusti suprugu.

"Bio sam sa svojom posljednjom djevojkom, ali bez djece, bez zajedničkog doma. Postajala je sve depresivnija. Prekinuo sam s njom i postao potpuno drugačiji čovjek. Najbolja stvar koju sam učinio", odgovorio je jedan korisnik.

Drugi je rekao: "Ona odbija prihvatiti pomoć. U konačnici, odrasla je osoba i odgovorna je za poduzimanje koraka za rješavanje svojih zdravstvenih problema".

Pojedinci su tvrdili da je bio usredotočen na sebe jer je odustao od bolesnog partnera.

Jedan je napisao: "Zvučite vrlo sebično. Želite promijeniti život, ali zavjetovali ste se svojoj ženi: ‘U dobru i zlu, u bolesti i zdravlju‘ ... I ne podržavate je sada kada vas ona zapravo treba."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 21:57